«Ο δημοφιλέστερος στην παρούσα φάση πολιτικός της Ελλάδας ονομάζεται Φώτης Κουβέλης. Ωστόσο ακόμη και ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς, δεν έχει μια πειστική απάντηση στην κρίση…παρότι ακέραιος προσωπικά, δεν έχει να πει τίποτε άλλο από το να επαναλαμβάνει παλιά λάθη με παλιές συνταγές»

Ποιος θα το περίμενε ότι οι Γερμανοί θα ενδιαφέρονταν περισσότερο για τις δικές μας κάλπες, από τις δικές τους. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει face control στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

 

«Οι κίνδυνοι εάν γυρίσουμε την πλάτη στην Ελλάδα θα είναι ανυπολόγιστοι. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες στη γερμανική οικονομία, στην Ιταλία, την Ισπανία, σ’ ολόκληρη την ευρωζώνη και σ' ολόκληρο τον κόσμο. Δεν μπορώ να μπω σε περιπέτειες, δεν μού το επιτρέπει ο όρκος μου»

Η γερμανίδα καγκελάριος αφού πρώτα απείλησε εμάς με χρεοκοπία, αναλαμβάνει να φοβίσει το γερμανικό κοινοβούλιο για να περάσει το ελληνικό πακέτο.

 

«Αν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, θα αποχωρήσουμε κι εμείς»

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης. Ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ που αγχώνεται για την ελληνική κάλπη.

 

«Μια διάλυση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να προκαλέσει ολοκαύτωμα, για αυτό είναι σκόπιμο να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, προκειμένου, επιπλέον, να σταματήσουμε την κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ. Μόνο έτσι προστατεύουμε τον εαυτό μας»

Μόλις τα σκληρά μέτρα πέρασαν, ήτνα πιο εύκολο να ειπωθεί και η σκληρή και για τους εταίρους αλήθεια. Τη λέει με απλά λόγια και  ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

 

«Ήταν περαστικός που αισθάνθηκε ότι είμαστε δημόσια τουαλέτα. Σταμάτησε για την ανάγκη του κι έφυγε».

Ο πληγωμένος αρχηγός Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή το Μαυρουδή Βορίδη δίνει και μια πιο χρηστική  διάσταση στο ερημωμένο κτήριο της Συγγρού.

 

 «Οι ομοφυλόφιλοι είναι χειρότεροι από γουρούνια και σκυλιά, γιατί τα γουρούνια ξέρουν ότι υπάρχει αρσενικό και θηλυκό…Έτσι γεννιόμαστε, για αυτό απορρίπτουμε κατηγορηματικά (την έκκληση του Κάμερον) και του λέμε να πάει στην κόλαση…Δεν θα τον αποκαλέσω σκύλο επειδή θα διαμαρτυρηθεί ο σκύλος μου»

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε επιτίθεται στον Βρετανό πρωθυπουργό Κάμερον που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στη χώρα του.

 

«Τώρα το καραβάνι συνεχίζει γι’ αλλού, ο κλάδος αναζητά νέες αγορές…Όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν καλά ένα πράγμα: ένας τόσο καλός  πελάτης όπως την Ελλάδα σπάνια βρίσκεται». 

Ο Άκης, ο Γιόχαν κι ο Φρανς. Η γερμανική Handelsblatt θυμάται τις ωραίες ημέρες που οι γερμανικές βιομηχανίες του πολέμου άπλωναν την ακριβή πραμάτεια τους για να αγοράζουν αυτοί που τώρα βρέθηκαν στον τοίχο

 

«Δεν είμαι πρόθυμος να παίξω τον ρόλο του κοινωνιολόγου, αλλά η γενική αίσθηση, για μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου, είναι ότι ζούμε σε πολύ άσχημους καιρούς - στην Ελλάδα το έχετε καταλάβει με οξύ τρόπο. Πού θα οδηγήσουν όλα αυτά; Δεν νομίζω ότι ξέρει κανείς».

Ο αμερικανός συγγραφέας Ντον ΝτεΛίλο για το ανεξερεύνητο μιας κρίσης που έκανε αρχή από την Αθήνα.

 

«Θα πρέπει να φορά το σακάκι ανοιχτό πάνω από μια μπλούζα και να έχει καλύτερη γραμμή στα παντελόνια της…Το χρώμα των μαλλιών και το στυλ είναι πάντα σωστά».

Ο μόδιστρος  Καρλ Λάγκερφελντ δίνει στιλιστικές οδηγίες στην Άνκελα Μέρκελ που η μόνη γραμμή που γνωρίζει είναι η αυστηρή.

 

«Δεν έχω δει ούτε ένα βουλευτή που να έχει βγει πλουσιότερος, ενώ έχω δει άπειρους βουλευτές που μπήκαν στη βουλή με κάποια περιουσιακή κατάσταση και βγήκαν φτωχότεροι».

Τελικά τα φάγαμε μόνοι μας. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο κ.Πάγκαλο μέσα στη Βουλή χτύπησε πρώτα  ο υποσιτισμός

 

«Όταν δεν μπορείς να δώσεις όνομα, τότε δεν το λες. Τώρα δεν λέμε ανέκδοτα μεταξύ μας. Ένας άνθρωπος σε μια τόσο σοβαρή θέση, δεν μπορεί να πετάει ένα γεγονός έτσι».

Ο κ. αντιπρόεδρος (Β’) μαλώνει τον πρόεδρο της Αρχής για το βρώμικο χρήμα που μίλησε για τον βουλευτή του 1εκ και αμέσως μετά μιλάει για 5 δημοσιογράφους-εκβιαστές χωρίς να δώσει ονόματα.

 

«Οι εταίροι ταπεινώνουν την Ελλάδα καίγοντας την, για να κρατήσουν ζωντανό το μύθο ότι το ευρώ λειτουργεί...οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει τη νύχτα της συμφωνία να κάπνισαν κάτι πραγματικά δυνατό».

Ο Λάρι Έλιοτ της Guardian προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα από το «θολό» μακρύ βράδυ στις Βρυξέλλες

 

«Πρέπει να μάθουμε να μιλάμε ξεκάθαρα, να λέμε για παράδειγμα ότι με τέτοια δημόσια διοίκηση δε γίνεται τίποτα, με τέτοιο νομικό σύστημα που κάνει χρόνια για μια δικαστική απόφαση επίσης δε γίνεται τίποτα...Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα που να μη μπορεί να μας πει σε ποιόν ανήκει ένα οικόπεδο»

Η χώρα του ποτέ-ποτέ…Ο αγανακτισμένος  Πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάϊτελ περιγράφει την Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι την γνωρίζει καλύτερα από αυτούς που την κυβερνούν.

 

«Ανησυχώ για τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων μας. Η αντιγερμανική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα έχει αναζωπυρωθεί σε τέτοιο βαθμό που η ενεργός επιτόπια συνδρομή μας μπορεί να μην είναι επιθυμητή»

Τρομαγμένος για την εθνική αντίσταση στα βουνά από ανεκπεραίωτες υποθέσεις,  ο  πρόεδρος του συνδικάτου των Γερμανών εφοριακών Τόμας Αιγκεντάλερ, μόλις έμαθε ότι η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει 160 εφοριακούς στην σκλαβωμένη Ελλάδα.


«Αν ο Άδωνις δεν πήγαινε στο υπ Ναυτιλίας με τον γκλάμουρ κόσμο που έχει εκ φύσεως αυτό το υπουργείο δεν θα του έμπαιναν ιδέες στο μυαλό του».

Η Αγνή του λιμανιού…Μιλώντας πολύ σοβαρά ο Γιώργος Καρατζαφέρης απλώνει τις υποψίες του για το άμαθο λαϊκό παιδί που το παρέσυρε η μπουρζουαζία στα σαλόνια..


«Πρέπει να ξέρει ο Άδωνις και οποιοσδήποτε μπαίνει στην πολιτική, ότι η πολιτική δεν είναι σαν τις τηλεπερσόνες που αλλάζουν κανάλι από χρόνο σε χρόνο..»

Διαζύγιο αλά Ελληνικά…Με ένα ύπουλο χτύπημα που πιο πολύ πονάει την άνεργη σύζυγο, ο πρόεδρος Καρατζαφέρης πικραμένος για την απώλεια του πουλέν του.


«Πριν δύο χρόνια τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Ο Δήμαρχος της Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, με είχε ξεναγήσει στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και μου είχε κάνει εντύπωση ότι δεν έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την οικονομική κρίση. Φαντάζομαι τώρα που οι Έλληνες βρίσκεστε μέσα σε ένα τόσο μεγάλο αδιέξοδο, ότι η νοοτροπία του θα έχει αλλάξει»

Από το Βερολίνο με αγάπη. Η ντίβα του βερολινέζικου καμπαρέ Ute Lemper με νωπές τις μνήμες από μια βόλτα, τόσο ανέμελη που την ανησύχησε.