Πες μου λίγα λόγια για σένα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα σκηνογραφία και ενδυματολογία, στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΠΘ). Συνέχισα στο Λονδίνο με μεταπτυχιακό στη σκηνογραφία στο Wimbledon School of Arts, κι έπειτα εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για να βρω δουλειά. Ερωτεύτηκα, παντρεύτηκα κι αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου. Και το έκανα.

Περίγραψέ μου τον τρόπο με τον οποίο δουλεύεις.

Έρχεται η ιδέα και φουσκώνει στο μυαλό μου σαν τσιχλόφουσκα. Πιάνω ψαλίδι και χαρτόνι και της δίνω τρισδιάστατη μορφή. Πηγαίνω τη μακέτα στον μάστορά μου, την επεξεργαζόμαστε, τη διορθώνουμε και... ταράμ!

Τι είδους υλικά χρησιμοποιείς και γιατί;

Κύριο υλικό είναι το ανοξείδωτο ατσάλι. Είναι ιδανικό για γεωμετρικές φόρμες, μετατρέπει το κόσμημα σε γλυπτό. Ως συμπληρωματικά υλικά επιλέγω μαλακά δέρματα, γούνες και μαλλί για να εξισορροπήσω τη «σκληρότητα» του μετάλλου.

Η συλλογή σου μοιάζει να έχει επιρροές από την πανκ αισθητική. Πώς έχει συμβεί αυτό;

Η συλλογή μου έχει ευρείες επιρροές. Από τη γεωμετρία, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική, τη γραφιστική. Μια μεταλλική πυραμίδα δεν είναι απαραίτητα σημείο αναφοράς μόνο στην πανκ σκηνή.

Πώς θα χαρακτήριζες τα αξεσουάρ και τα κοσμήματά σου;

Εκκεντρικώς κομψά, κομψώς εκκεντρικά.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου σχεδιαστής;

Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το χιούμορ του οίκου Maison Martin Margiela.

Τίνος το στυλ θαυμάζεις;

Θαυμάζω τους ανθρώπους που εκπέμπουν το στυλ τους μέσω της αύρας τους.

Πού βρίσκεται το εργαστήριό σου;

Στου Ψυρρή.

Με ποιον τρόπο έχει επηρεάσει η Αθήνα την αισθητική σου;

Με τον ρυθμό της. Σε κρατάει πάντα σε εγρήγορση, κινητικότητα και συνεχή αναζήτηση ερεθισμάτων.

Πού μπορεί να βρει κανείς τα κοσμήματά σου;

Από τον Μάιο στο Λονδίνο (www.darkroomlondon.com) και (www.tomdixon.net) και στη Στουτγάρδη (www.ssawstore.com).

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι;

Για καθαρά συναισθηματικούς λόγους θα επιλέξω το πρώτο μου. Ένα κολιέ πεντάεδρο με δυο πυραμίδες.

ETC: Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών, νεαρών ανατρεπτικών γραφιστών και φωτογράφων σχεδιάζει, προτείνει και δημιουργεί ιδιαίτερα μπλουζάκια και t-shirts, τυπωμένα με άριστης ποιότητας μελάνια στο www.yokiattitudes.com. Οι καλλιτέχνες παρουσιάζονται μέσω της Yoki Attitudes με το προσωπικό τους προφίλ, το οποίο συμπεριλαμβάνει δείγματα δουλειάς τους. Έτσι, οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα σχέδια και τα έργα τους, τους πειραματισμούς και τις σπουδές τους, αλλά και να μοιράζονται τη δραστηριότητά τους με τον υπόλοιπο καλλιτεχνικό χώρο. Μέχρι το Σάββατο 26 Μαρτίου στο Ma Chambre (213 0024253) στην οδό Σκουφά 77, στο Κολωνάκι, η γλυκύτατη Τζωρτζίνα Σκαλίδη διοργανώνει μπαζάρ με μεταχειρισμένα παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ και τιμές από €5-50.