«Αν και χρειάζεται επανάσταση, δεν ξέρω αν είναι εφικτή, αν οι άνθρωποι έχουν τη διάθεση να την κάνουν. Νομίζω ότι υπάρχει αδράνεια. Έτσι, το μόνο που βλέπεις σήμερα να κινείται είναι οι τρομοκράτες - οι οποίοι καμιά φορά έχουν και ιδεολογική βάση στη δράση τους».

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος για την εθνική ύπνωση και τις κινήσεις πέρα από τον νόμο.

«Ο υπουργός Πολιτισμού θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι υπουργός Πολιτισμού. Δεν είναι δεδομένο ότι είναι. Ο διορισμός δεν σημαίνει ότι η θέση αυτή του ανήκει. Θα πρέπει να το αποδείξει. Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μια εξαίρεση λόγω του ονόματός της και λόγω της τρέλας της. Διότι εγώ πιστεύω στην τρέλα. Οι τρελοί κάνουν πολιτισμό γιατί στοχεύουν στο αόρατο».

Το μετέωρο βήμα του Γερουλάνου. Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος για τον πολιτισμό έξω από «συμβάσεις» και όρια.

«Oι τύποι του ΔΝΤ είναι ηλίθιοι. Αναρωτιέμαι πώς μπορούν να συνεχίζουν τις προβλέψεις, αφού απέτυχαν να προβλέψουν την κρίση... Όσον αφορά τις οικονομικές μεθόδους που χρησιμοποιούν, προσωπικώς δεν βλέπω καμία διαφορά με τους τσαρλατάνους».

Η νέα τάξη και οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Ο διάσημος Λιβανέζος συγγραφέας Νασίμ Ταλέμπ με απλά και αιχμηρά λόγια για την παρέα των σκληρών.

«Σκάρλετ Γιόχανσον, θα πιω το νερό από το μπάνιο σου».

Ποιος είναι αυτός που σκύβει να ξεδιψάσει στα ιερά νάματα; Ο μπασκετμπολίστας Kevin Durant αποκαλύπτει την αδυναμία του στην ηθοποιό με σιχαμερό μήνυμα στο Twitter.

«Για δέκα περίπου χρόνια η Γερμανία είχε καθηλώσει τους μισθούς με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγικών της προϊόντων. Αυτό λέγεται πολύ πεζά ντάμπινγκ, αθέμιτος συναγωνισμός. Ενώ σε μας το κόστος αυξήθηκε κατά 6%, στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες έφτασε το 25%-30%. Ετσι, τα γερμανικά προϊόντα έγιναν ασυναγώνιστα».

Κωδικός Βερολίνο. Ο εκπρόσωπος για θέματα οικονομίας του κόμματος «Αριστερά» Μίχαελ Σλεχτ, για το πρόβλημα που λέγεται Γερμανία.

«Θα σας αποκαλύψω κάτι που το κρατούσαμε μυστικό. Ετοιμάζω ένα τραγούδι για να ψωνίζουν οι Έλληνες ελληνικά για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, να σκεφτούμε λίγο εθνικά. Το γράφουν οι Γιάννης και Μάριος Ψιμόπουλος και η Μαρία θα το τραγουδήσει. Αυτή την εβδομάδα θα μπει στο στούντιο».

Ποτέ μη λες τα χειρότερα πέρασαν. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοινώνει με χαρά τη σύνθεση κομματιού εθνικής ανάτασης που θα μας οδηγεί στο σούπερ μάρκετ (Βέμπο ή Μαρία Μπεκατώρου).

 

«Ο κ. Ελμέρ βρίσκεται στη φυλακή γιατί αποκάλυψε ένα παράνομο παράκτιο σύστημα φοροδιαφυγής στο οποίο οι ελβετικές τράπεζες έχουν κυρίαρχο ρόλο... Αντί να ερευνήσουν αυτές τις παράκτιες δομές και να κυνηγήσουν αυτούς που φοροδιαφεύγουν, οι Aρχές κυνηγούν τον κ. Ελμέρ».

Η δικαιοσύνη είναι ένα κοστούμι στα μέτρα μας. Ο Τζούλιαν Ασάντζ με αφορμή την καταδίκη του πρώην τραπεζίτη που αποκάλυψε φοροδιαφυγή και off shore.

 

«Όταν μίλησα για απλυσιά, εννοούσα την κ. Κονιόρδου, επειδή αποφεύγει γενικά να λούζεται... Αναμφισβήτητα, η κ. Κονιόρδου είναι μία πολύ σπουδαία επιδαύρια ηθοποιός της τραγωδίας. Απλά η τραγωδία είναι ότι αποφάσισε να μπει στην επιτροπή της Γιουροβίζιον. Γιατί όταν είσαι ποιοτική ηθοποιός, δεν πας να κάνεις κάτι τόσο ελαφρύ, όπως είναι η Γιουροβίζιον. Είναι σαν να πάω εγώ στην Επίδαυρο και να της πω "μωρή, εσύ φύγε, δεν θα παίξεις φέτος"».

Ο Ηλίας Ψινάκης αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη σοφία της παροιμίας με τα πίτουρα και τις κότες.

 

«Λυπάμαι που θα χαλάσω την είδηση, αλλά έχω παντρευτεί στο παρελθόν, δηλαδή το προσπά- θησα και απέδειξα πόσο καλός είμαι...».

Ο Τζορτζ Κλούνι με χιούμορ απαντά σε ερώτηση περί επικείμενου γάμου.