Οι ναζί εγκληματίες πολέμου, όταν δικάζονταν στη Νυρεμβέργη, για τις θηριωδίες τους εναντίον των ευρωπαϊκών λαών, είχαν ένα κοινό μεταξύ τους υπερασπιστικό επιχείρημα: ότι εκτελούσαν διαταγές.

Οι ντόπιοι πολιτικοί που τις τελευταίες δεκαετίες εγκλημάτησαν κυριολεκτικά εναντίον της χώρας μας, πρωταγωνιστώντας στη ρεμούλα και τη διαφθορά, έχουν το δικό τους επιχείρημα: ότι τους έδωσε την εξουσία ο ελληνικός λαός. Όμως η εξουσία δεν αυτο-νομιμοποιείται.

Κάθε εξουσία, αιρετή ή όχι, φέρει το βάρος της απόδειξης. Αλλιώς καταλύεται. Η ψήφος του λαού είναι μια εντολή εμπιστοσύνης, της οποίας αποδείχτηκαν ανάξιοι, άβουλοι και μοιραίοι. Εξυπηρέτησαν δουλικά και με κάθε μέσο τα σχέδια των ισχυρών, έπνιξαν κάθε υγιή αντίδραση εκ των κάτω και καταλήστευσαν τον εθνικό πλούτο, βυθίζοντας την Ελλάδα στην ανέχεια και τη διεθνή ανυποληψία.

Είναι τέτοιας έκτασης το πλιάτσικο των τελευταίων δεκαετιών, που για να ανακτήσει η χώρα τον χαμένο αυτοσεβασμό της και να μη νιώθουν οι Έλληνες οι τελευταίοι του κόσμου, θα έπρεπε η Αθήνα να μετατραπεί στη Νυρεμβέργη των πολιτικών.

Υπό την προϋπόθεση να σταματήσει πάραυτα η κοροϊδία των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής. Να ακυρωθεί αναδρομικά ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών και όλοι αυτοί οι απατεώνες να οδηγηθούν στα ποινικά δικαστήρια για ληστεία του εθνικού πλούτου κατ' εξακολούθηση. Και μόνο από τα ελάχιστα που έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει για πρόσωπα, μίζες, ύποπτες συμβάσεις και συναλλαγές, η μισή κυβέρνηση Σημίτη και η μισή Καραμανλή θα έμπαιναν φυλακή. Οι υπόλοιποι θα πετάγονταν κλοτσηδόν από το Κοινοβούλιο ως άχρηστοι ή συνένοχοι διά της σιωπής τους.

 

Όμως αυτό μάλλον δεν γίνεται.

Και οι κλέφτες, σίγουροι για την ατιμωρησία τους, συνεχίζουν να εμφανίζονται δημοσίως και να βγάζουν γλώσσα.

Αλλά δεν τα έχουν υπολογίσει καλά.

Το μεγαλύτερο θηρίο είναι ο λαός.

Όταν αγριέψει δεν αντιμετωπίζεται, όπως δεν αντιμετωπίζονται τα στοιχεία της φύσης, οι πλημμύρες, οι τυφώνες, τα ηφαίστεια.

Έχετε αντικρίσει εργαζόμενους όταν το εργοστάσιο που δούλευαν φαλίρισε; Έχετε δει με πόση μανία και λύσσα στρέφονται εναντίον των πρώην αφεντικών τους; Εναντίον εκείνων που μέχρι χθες θαύμαζαν ή μισούσαν κρυφά, μα υπάκουαν στις εντολές τους, έκαναν τα στραβά μάτια στην εκμετάλλευση και τις απάτες, κατάπιναν τα ψέματα και τις προσβολές, μόνο και μόνο γιατί έτσι συντηρούσαν τα σπίτια τους και μεγάλωναν τα παιδιά τους;

Όταν αυτό το ξίκικο έστω ισοζύγιο ανατραπεί, όλα αυτά που συσσώρευαν επί χρόνια μέσα τους, ξεσπάνε ασυγκράτητα κατά παντός υπευθύνου.

Και τότε, βρείτε τρύπα να κρυφτείτε.