ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Τσικνοπέμπτη, Future Sound Of London, The Cinematic Orhestra

Τσικνοπέμπτη, Future Sound Of London, The Cinematic Orhestra Facebook Twitter
0

» Περιμένω την Τσικνοπέμπτη. Άλλη μια ευκαρία για σκασιαρχείο δηλαδή.Υπάρχει κάτι έντονα διονυσιακό στους εορτασμούς αυτής της κατά τα άλλαχριστιανικής γιορτής. Ταβέρνες με κοψίδια, τσικνοσύννεφο, κόκκινοκρασί, δημοτικά τραγούδια, ακόμα και τα τρέντι μπαρ στο Κολωνάκιξεχνιούνται αυτή την Πέμπτη και βλέπει κανείς έξω από τα μαγαζιά, στονπεζόδρομο, φουφούδες με σουβλάκια να ψήνονται και να σερβίρονται δίπλαστα κοσμοπόλιταν και τις μαργαρίτες φράουλας. Η εικόνα αυτή μου θυμίζειέντονα τη φωτογραφία του Χέλμουτ Νιούτον με τα τέλεια γυναικεία χέριαμε τα βαμμένα κατακόκκινα νύχια και το διαμαντένιο δαχτυλίδι ναβυθίζονται σε ένα ψητό κοτόπουλο. Και για όσους θα γιορτάσουν στοσπίτι, στη ΝΕΤ το The Σπείρα Σπείρα Show θα φιλοξενεί την Καίτη Ντάλημε Σκωπτικά των Απόκρεω, μεταμφιέσεις και βαριά λαϊκά. Δεν θα βρείτεκαλύτερο soundtrack.
Μιχάλης Μιχαήλ 

»Περιμένω την πρώτη εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους των εμβληματικών Future Sound Of London, ενός συγκροτήματος που μας έκαψε τα αυτιά (και τα μυαλά) τη δεκαετία του ’90 και που προσωπικά εκείνη την περίοδο πέρασα εκατοντάδες ώρες ακούγοντας το δίσκο τους Lifeforms. Ένα ντουέτο που έπιασε το νήμα του ηλεκτρονικού ήχου από εκεί που το άφησαν οι Kraftwerk και το τράβηξαν μίλια παραπέρα, βάζοντας για πρώτη φορά την τεχνολογία του Ίντερνετ στη μουσική βιομηχανία.  Οι διοργανωτές υπόσχονται τα πιο high-end ηχητικά και visual συστήματα που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ ως support θα εμφανιστούν και οι Drog-A-tek, οι Joalz, οι Medea Electronique και οι Zen Garden. Στις 23 Μαΐου στο Γήπεδο του Softball στο Ελληνικό.
Φώτης Βαλλάτος

»Με δεδομένο ότι για ένα μήνα δεν προβλέπεται να ξεμυτίσω από το σπίτι λόγω της γέννησης της δεύτερης κόρης μου, σκοπεύω να κάνω μια πανηγυρική έξοδο, για την οποία ήδη ανυπομονώ, στο live των The Cinematic Orchestra στις 28 Μάρτη. Η μπάντα του Jason Swinscoe πρόκειται να «ταξιδέψει» το αθηναϊκό κοινό με ένα «best of» από τη 10χρονη ιστορία της προς jazz/electronica ηχητικά μονοπάτια, από τη σκηνή του Fuzz Club. Η προπώληση αναμένεται. Μέχρι τότε, θα μας φάει τα… νιάτα το Mirror's Edge, o καταπληκτικός εξομοιωτής parkour για Playstation3 και XBOX 360 από την ΕΑ.
Spyros VJ

Πολιτισμός
0

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σπηλιά, ένας τρικεράτοπας και το ερώτημα ποιος επινόησε την τέχνη

Πολιτισμός / Μια σπηλιά, ένας τρικεράτοπας και το ερώτημα ποιος επινόησε την τέχνη

Στο First Gods, Lost Animals, τη νέα του έκθεση στο Aspen Art Museum, ο Αντριάν Βιγιάρ Ρόχας φτιάχνει μια σπηλιά για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και κοιτάζει την τέχνη σαν κληρονομιά από έναν χαμένο κόσμο.
THE LIFO TEAM
Στο Fire Island του Larry Stanton, η κουίρ ελευθερία έμοιαζε με αιώνιο καλοκαίρι

Πολιτισμός / Στο Fire Island του Λάρι Στάντον, η κουίρ ελευθερία έμοιαζε με αιώνιο καλοκαίρι

Η έκθεση Larry Stanton: Friends + Lovers επιστρέφει στο Fire Island τις φωτογραφίες και τα φιλμ Super 8 ενός καλλιτέχνη που κατέγραψε την επιθυμία, το φλερτ και τα σώματα μιας κοινότητας λίγο πριν από την κρίση του AIDS.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Γιοσούκε Γιουκιμάτσου νίκησε τον καρκίνο και έγινε ο πιο απρόβλεπτος DJ του διαδικτύου

Πολιτισμός / Ο Γιοσούκε Γιουκιμάτσου νίκησε τον καρκίνο και έγινε ο πιο απρόβλεπτος DJ του διαδικτύου

Ο Ιάπωνας DJ που έγινε viral περνώντας από techno σε Τέιλορ Σουίφτ ετοιμάζεται να ανοίξει για τους Prodigy στη Βρετανία, κουβαλώντας πίσω από την κονσόλα μια ιστορία καρκίνου, σώματος και αντιπολεμικής εμμονής.
THE LIFO TEAM
«Μην είστε αυτός που κατέστρεψε τα πάντα»: Οι καλλιτέχνες της Αβινιόν στον Μακρόν

Πολιτισμός / «Μην είστε αυτός που κατέστρεψε τα πάντα»: Οι καλλιτέχνες της Αβινιόν στον Μακρόν

Εννέα καλλιτέχνες ανέβηκαν στην ιστορική αυλή του Παλατιού των Παπών και προειδοποίησαν ότι οι περικοπές αφήνουν πίσω τους κλειστά θέατρα, εξαντλημένους εργαζομένους και ένα «τοπίο ερειπίων» στον γαλλικό πολιτισμό.
THE LIFO TEAM
Ο Κρίστοφερ Νόλαν απαντά για την τεχνητή νοημοσύνη και υπερασπίζεται τη Λουπίτα Νιόνγκο στην «Οδύσσεια»

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν απαντά για την τεχνητή νοημοσύνη και υπερασπίζεται τη Λουπίτα Νιόνγκο στην «Οδύσσεια»

Λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της «Οδύσσειας», ο σκηνοθέτης λέει ότι οι νέοι απορρίπτουν ήδη τη «σαβούρα της AI» και χαρακτηρίζει άνευ σημασίας τις επιθέσεις για τη Λουπίτα Νιόνγκο.
THE LIFO TEAM
Πριν κριθεί η «Οδύσσεια» του Νόλαν, μια σχολική τάξη στον Ταύρο έκρινε τον Οδυσσέα

Πολιτισμός / Πριν κριθεί η «Οδύσσεια» του Νόλαν, μια σχολική τάξη στον Ταύρο έκρινε τον Οδυσσέα

Λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της «Οδύσσειας», οι ΗΠΑ μαλώνουν για το καστ του Νόλαν. Σε μια τάξη στον Ταύρο, όμως, οι μαθητές θέτουν τον ίδιο τον Οδυσσέα στο εδώλιο.
THE LIFO TEAM