» Περιμένω την Τσικνοπέμπτη. Άλλη μια ευκαρία για σκασιαρχείο δηλαδή. Υπάρχει κάτι έντονα διονυσιακό στους εορτασμούς αυτής της κατά τα άλλα χριστιανικής γιορτής. Ταβέρνες με κοψίδια, τσικνοσύννεφο, κόκκινο κρασί, δημοτικά τραγούδια, ακόμα και τα τρέντι μπαρ στο Κολωνάκι ξεχνιούνται αυτή την Πέμπτη και βλέπει κανείς έξω από τα μαγαζιά, στον πεζόδρομο, φουφούδες με σουβλάκια να ψήνονται και να σερβίρονται δίπλα στα κοσμοπόλιταν και τις μαργαρίτες φράουλας. Η εικόνα αυτή μου θυμίζει έντονα τη φωτογραφία του Χέλμουτ Νιούτον με τα τέλεια γυναικεία χέρια με τα βαμμένα κατακόκκινα νύχια και το διαμαντένιο δαχτυλίδι να βυθίζονται σε ένα ψητό κοτόπουλο. Και για όσους θα γιορτάσουν στο σπίτι, στη ΝΕΤ το The Σπείρα Σπείρα Show θα φιλοξενεί την Καίτη Ντάλη με Σκωπτικά των Απόκρεω, μεταμφιέσεις και βαριά λαϊκά. Δεν θα βρείτε καλύτερο soundtrack.
Μιχάλης Μιχαήλ 

»Περιμένω την πρώτη εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους των εμβληματικών Future Sound Of London, ενός συγκροτήματος που μας έκαψε τα αυτιά (και τα μυαλά) τη δεκαετία του ’90 και που προσωπικά εκείνη την περίοδο πέρασα εκατοντάδες ώρες ακούγοντας το δίσκο τους Lifeforms. Ένα ντουέτο που έπιασε το νήμα του ηλεκτρονικού ήχου από εκεί που το άφησαν οι Kraftwerk και το τράβηξαν μίλια παραπέρα, βάζοντας για πρώτη φορά την τεχνολογία του Ίντερνετ στη μουσική βιομηχανία.  Οι διοργανωτές υπόσχονται τα πιο high-end ηχητικά και visual συστήματα που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ ως support θα εμφανιστούν και οι Drog-A-tek, οι Joalz, οι Medea Electronique και οι Zen Garden. Στις 23 Μαΐου στο Γήπεδο του Softball στο Ελληνικό.
Φώτης Βαλλάτος

»Με δεδομένο ότι για ένα μήνα δεν προβλέπεται να ξεμυτίσω από το σπίτι λόγω της γέννησης της δεύτερης κόρης μου, σκοπεύω να κάνω μια πανηγυρική έξοδο, για την οποία ήδη ανυπομονώ, στο live των The Cinematic Orchestra στις 28 Μάρτη. Η μπάντα του Jason Swinscoe πρόκειται να «ταξιδέψει» το αθηναϊκό κοινό με ένα «best of» από τη 10χρονη ιστορία της προς jazz/electronica ηχητικά μονοπάτια, από τη σκηνή του Fuzz Club. Η προπώληση αναμένεται. Μέχρι τότε, θα μας φάει τα… νιάτα το Mirror's Edge, o καταπληκτικός εξομοιωτής parkour για Playstation3 και XBOX 360 από την ΕΑ.
Spyros VJ