ΣΙΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ
Ατμοσίδερο χάρισε ο Κινέζος Πρόεδρος στον Καραμανλή

Την Ελλάδα επισκέφτηκε ο Κινέζος Πρόεδρος για να επικυρωθεί με πανηγυρικό τρόπο η συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Cosco για την παραχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά. Η Κίνα ενδιαφέρεται επίσης για την αγορά του σταθμού βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας για να εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει η λυματολάσπη στο ξεβούλωμα της μύτης από το συνάχι. Η παραχώρηση ενός κομματιού του λιμανιού του Πειραιά στην Κίνα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην ψαραγορά, ενώ ο Νίκος Ευαγγελάτος παρουσίασε στην εκπομπή του ένα βίντεο που αποδεικνύει πως στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχουν ελαττωματικοί κινέζικοι κάβοι που προκαλούν παλίρροια και σάπιοι κινέζικοι προβλήτες που είναι γεμάτοι με σκουλήκια. Στα πλαίσια της σύσφιξης των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κίνα, ο Κώστας Καραμανλής προσέφερε στον Κινέζο Πρόεδρο Ζίμπεν Ζίμπεν Άι Λου Λου έξι τενεκέδες λάδι για να λαδώσει τα' αντεράκι του, αφού από το πολύ ρύζι τον έχει πιάσει δυσκοιλιότητα. Ο κ. Ζίμπεν Ζίμπεν Άι Λου Λου χάρισε στον κ. Καραμανλή ένα κινέζικο ατμοσίδερο με εγγύηση είκοσι δευτερολέπτων και μια πριονοκορδέλα κεντημένη στο χέρι.

ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΒΟΜΒΑΗ
Ατραξιόν με τρομοκράτες ετοιμάζουν και άλλες χώρες

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα οι τρομοκρατικέςεπιθέσεις στη Βομβάη της Ινδίας. Οι λιλιπούτειοι τρομοκράτες ζητούσαν διαβατήρια από τους τουρίστες και σκότωναν μόνο αυτούς που είχαν αμερικανική ή βρετανική υπηκοότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από τους τουρίστες από άλλες χώρες, οι οποίοι αισθάνθηκαν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και κατήγγειλαν τους τρομοκράτες για ρατσιστική συμπεριφορά. Σχεδόν όλοι ήταν σίγουροι πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη θα βλάψουν σοβαρά τον τουρισμό της Ινδίας, αλλά τελικά έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο: η Ινδία είναι ο πλέον περιζήτητος τουριστικός προορισμός για τα Χριστούγεννα, αφού οι καλοζωισμένοι τουρίστες από το δυτικό κόσμο έχουν βαρεθεί τη ζωή τους και αναζητούν την έξαψη που προσφέρει η πιθανότητα να σου επιτεθούν καμιά εικοσαριά κομάντος με μπαζούκας και χειροβομβίδες, την ώρα που παίρνεις το πρωινό σου δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου. Οι υπόλοιπες χώρες έχουν θορυβηθεί από την άνοδο του τουρισμού της Ινδίας και ετοιμάζουν τρομοκρατικές ατραξιόν με εντυπωσιακούς βομβαρδισμούς πολυτελών ξενοδοχείων για να προσελκύσουν πεισιθάνατους τουρίστες με χοντρά πορτοφόλια.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟ BUSINESS WEEK
Tον κάλεσαν στο Λευκό Οίκο και στο Μπάκιγχαμ

Ρήξη στις σχέσεις ανάμεσα στο κράτος και στην Εκκλησία προκάλεσε η απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου να καλέσει 11 πολιτικούς για να καταθέσουν. Η Ιερά Σύνοδος και το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως αφού ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος δέχτηκαν να μεταβούν στη Βουλή, το σωστό θα ήταν οι πολιτικοί να πάνε να καταθέσουν στο Άγιον Όρος, και πιο συγκεκριμένα στη Μονή Βατοπεδίου. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση, οι βουλευτές δεν θα έπρεπε να καταθέσουν αλλά να εξομολογηθούν. Εν τω μεταξύ, ο πολιτικός κόσμος της χώρας είναι ανάστατος εξαιτίας της άρνησης του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής και της επιλογής τους να δώσουν ένα γραπτό υπόμνημα. Μέλη της επιτροπής που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους δήλωσαν πως περίμεναν πώς και πώς τον ηγούμενο Εφραίμ στη Βουλή, όχι για να μάθουν τι συνέβη στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αλλά για να τον ρωτήσουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να επενδύσουν τα χρήματά τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αρκετοί βουλευτές δεν δίστασαν μάλιστα να συγκρίνουν τη συμπεριφορά του ηγούμενου Εφραίμ με αυτήν του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος είχε δεχτεί να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, και κατέληξαν λέγοντας πως μπορεί ο ηγούμενος Εφραίμ να είναι πιο επιτυχημένος επιχειρηματίας από τον κ. Βγενόπουλο, αλλά αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να τους περιφρονεί. Από τη μεριά του, ο ηγούμενος Εφραίμ δήλωσε πως μπορεί το όνομά του να έχει εμπλακεί σε ένα τεράστιο σκάνδαλο αλλά αυτό δενσημαίνει πως θα πέσει τόσο χαμηλά ώστε να φτάσει στο σημείο να πιάσει κουβέντα με βουλευτές. Ο ηγούμενος Εφραίμ κλήθηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι και έδωσε εξηγήσεις για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ώστε να μπορέσει το Πατριαρχείο να εκμεταλλευτεί τις πλούσιες γνώσεις του στο real estate και να προχωρήσει σε πετυχημένες επενδύσεις. Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Business Week», ο ηγούμενος Εφραίμ δήλωσε πως το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου τον έχει κάνει περιζήτητο και αποκάλυψε πως μετά από τις προσκλήσεις που δέχτηκε από τη Βουλή και το Φανάρι, έχει προσκληθεί επίσημα στο Λευκό Οίκο και στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΡΙΜΕΪΚ
Ξανθόπουλο θα παίξει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Με μεγάλη επιτυχία παίζεται στους κινηματογράφους το ριμέικ της ταινίας Ο Ηλίας του 16ου. Η ταινία γυρίστηκε κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων του σίριαλ «Λάκης ο γλυκούλης» και έχει το πλεονέκτημα να αφορά όλες τις ηλικίες, αφού απευθύνεται τόσο σε νήπια με κολικούς όσο και σε γέρους με ακράτεια. Ο μεγάλος μας κωμικός Πέτρος Φιλιππίδης κατάφερε να ξεπεράσει το σκόπελο της σύγκρισης με τον Κώστα Χατζηχρήστο, πέφτοντας στον ύφαλο της σύγκρισης με την Γκιζέλα Ντάλι. Ο συμπρωταγωνιστής του Θανάσης Τσαλταμπάσης προσφέρει μια στέρεη ερμηνεία στο ρόλο του καρπαζοεισπράχτορα και με όπλα τον παλιμπαιδισμό, τη νοητική καθυστέρηση και το μογγολισμό σε κάνει να ξεχνάς εντελώς τον Θανάση Βέγγο αλλά και όποιον άλλον άνθρωπο θυμόσουν μέχρι να δεις την ταινία. Μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του Ηλία του 16ου, οι παραγωγοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις ταινίες της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, τότε που οι μισοί Έλληνες βασανίζονταν ή ήταν στην εξορία και οι άλλοι μισοί πλημμύριζαν τους κινηματογράφους για να κάνουν αντίσταση, βλέποντας ταινίες για ζαβούς. Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη, αμέσως μετά την προβολή του εκάστοτε ριμέικ, να προβάλλεται και η πρωτότυπη ταινία, ώστε οι θεατές να μπορούν να κάνουν τη σύγκριση - στη συνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση των θεατών με ειδικούς ψυχολόγους, μπας και καταλάβουμε επιτέλους πού οφείλεται η νεκροφιλία των Ελλήνων. Αρχικά, οι κινηματογραφικοί παραγωγοί σκέπτονταν να κάνουν τα ριμέικ μόνο των παλιών ελληνικών κωμωδιών, αλλά και οι δραματικές ελληνικές ταινίες βγάζουν πάρα πολύ γέλιο, οπότε δεν θα γίνουν διακρίσεις. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα γυρίσματα του ριμέικ της ταινίας Η Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου, που θα ολοκληρωθούν μέσα σε δυο μέρες, ώστε η ταινία να κάνει πρεμιέρα την παραμονή των Χριστουγέννων. Το ρόλο που είχε παίξει ο Νίκος Ξανθόπουλος θα υποδυθεί ο Μιχάλης Χατζηγιάννης -σε πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση- ενώ το ρόλο της αγαπημένης του θα παίξει η Ζωζώ Σαπουντζάκη. Με ενδιαφέρον αναμένεται και το ριμέικ της ταινίας Η Μεσόγειος φλέγεται, η οποία -λόγω της οικονομικής κρίσης- θα γυριστεί σε πισίνα.