Οι “πράσινοι” συνδικαλιστές των ΕΛΠΕ επιτίθενται στα ΜΜΕ

Οι “πράσινοι” συνδικαλιστές των ΕΛΠΕ επιτίθενται στα ΜΜΕ Facebook Twitter
0

Με μία επιθετική ανακοίνωση αντιδρά η ΠΑΣΚΕ των Ελληνικών Πετρελαίων στα δημοσιεύματα σχετικά με τις απολαβές και τις ιδανικές μισθολογικές συνθήκες τους, τις οποίες παρουσίασε ο Τύπος.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των ΕΛΠΕ-τα οποία δεν αμφισβητεί στην ανακοίνωση της η ΠΑΣΚΕ- οι εργαζόμενοι στην εταιρία που διεκδικούν αυξήσεις 18 % τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εισπράττουν 17,8 μισθούς το χρόνο και δεκάδες επιδόματα (μεταξύ αυτών επίδομα εργένη, επίδομα για διακοπές, επίδομα γήρατος, επίδομα κυλικείου , κ.α.), εργάζονται 38 ώρες την εβδομάδα και οι μισθοί διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στις 86.000 ευρώ.


Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ:

«Η αήθης επίθεση των ΜΜΕ προς τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ είναι σαφές ότι θέλει «να επιβάλλει» ως νέα τάξη πραγμάτων στον πολιτισμό της πατρίδας μας, τον κανιβαλισμό», αναφέρει η ΠΑΣΚΕ στην ανακοίνωση και προσθέτει τα εξής:

«Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ καταγγέλλει τους εμπνευστές αυτής της παρωδίας. Τα αφεντικά των ΜΜΕ είναι γνωστά για τις υπηρεσίες τους. Είναι οι μισθοφόροι του συστήματος που οδήγησε την Ελλάδα στην σημερινή κρίση.

Εμείς είμαστε σίγουροι ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος θα επιθυμούσε τις αποδοχές του κ. Πρετεντέρη, της κας Πυργιώτη, του κ. Λυριτζή και άλλων καλοπληρωμένων δημοσιογράφων, και σαφώς ο κ. Πρετεντέρης δεν θα ήθελε οι αποδοχές του να εξομοιωθούν με αυτές των απλών δημοσιογράφων.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό σε μια ευνομούμενη κοινωνία που έχει αρχές και αξίες δεν είναι η εφαρμογή του δόγματος Χότζα, αλλά η κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και η συλλογικότητα στον κόσμο της μισθωτής εργασίας που οδηγεί στην πρόοδο των εργαζομένων και της κοινωνίας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM