Γιάννη το ξέρω ότι είσαι το καλύτερο παιδί, παιδικός φίλος με την κόρη μου.. Μια γειτονιά. Είχατε χαθεί τόσα χρόνια. Πολύ χαίρομαι που ξαναμιλάτε. Λέει, και παίρνει την τσάντα του από το γραφείο αφήνοντας τις μπουρδουκλωμένες σκέψεις του στη θέση τους. Πάμε για μια μπύρα λοιπόν να μου πεις ο,τι θες. Σε εκτιμώ και ξέρεις ότι μπορώ να αναλάβω οποιαδήποτε υπόθεση.


Πριν καλά καλά το καταλάβουν και οι δύο..


Η μπύρα πήγε περίπατο, η τσάντα του άνοιξε διάπλατα σκορπίζοντας τα δικηγορίστικα έγγραφά του αριστερά της Σταδίου και τα μάτια του Γιάννη γέμισαν απορία.


Όχι γιατί σερβίρει ληγμένη σοκολάτα, ούτε γιατί βρέθηκε ένα νύχι μέσα στην coca cola που πούλησε. Αλλά γιατί ασκεί ένα επάγγελμα απαγορευμένο.


Που πας με αυτό το χαμόσπιτο στην πλάτη ρε κακομοίρη.. Χαμόσπιτο ο χώρος της δουλειάς σου... μπορεί να διαφέρει ο χώρος που κοιμάσαι και τρως; Και τι δουλειά έχει μία σαν την κόρη ενός επιφανούς δικηγόρου με εσένα; Τι έχεις να της προσφέρεις και πως θα ανέβεις εσύ κοινωνικά μαζί με την ανοδική πορεία της για την οποία η οικογένειά της φρόντισε πριν από τη γέννησή της; Δεν μπορείς και δεν ξέρεις να σταθείς δίπλα της.
Τι έγιναν άραγε τα λόγια που είπες πριν κατεβείτε τις σκάλες της εταιρείας; Τον εκθείαζες πριν 10λεπτά και ξάφνου έγινε ο χειρότερος;


Κε Γιώργο, όταν θέλετε να πάρετε ένα κουτί σπίρτα, ένα πακέτο τσιγάρα τι θα ψάξετε πρώτα απ' όλα; Ένα περίπτερο, ετσι; Αυτός είμαι. Που είναι μέσα σε αυτό το κουκλόσπιτο, και όχι χαμόσπιτο, πρόθυμος να σας εξυπηρετήσει. Με κάνει κακομοίρη η διάθεσή μου να καλύψω την ανάγκη σας;


Περιπτερά, μανάβη, μπακάλη, χασάπη, φούρναρη, ψαρά, κομμωτή, φανοποιό, μηχανικό, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, μπογιατζή, ταβερνιάρη, μπαρόβιο, σερβιτόρο δε θέλω για την κόρη μου.


Άρα κε Γιώργο έχετε αποφασίσει να απέχετε από το κάπνισμα, τα λαχανικά, τις κονσέρβες, το κρέας, το ψωμί, τα ψάρια, το κούρεμα, την οδήγηση, τις λάμπες, τις βρύσες, τους τοίχους, τα κοψίδια, τα ποτά.. Συνεπώς είτε έχετε φτιάξει μια κοινωνία που περικλείει εσάς, τη γυναίκα σας και την κόρη σας και τοποθετείται εκτός γήινων πλαισίων, είτε ζείτε λίγο υποκριτικά κάθε φορά που μιλάτε ασταμάτητα με τον φούρναρη όποτε τον συναντάτε έξω από το σπίτι σας. Αυτός βέβαια δεν φλερτάρει την κόρη σας, οπότε θα φάτε μαζί του παιδάκια σε κάποια ταβέρνα τα οποία σαφώς θα σερβίρει ο σερβιτόρος (γιατί σας αρέσει και η εξυπηρέτηση) και θα τον πάρετε μετά και για κανένα ποτάκι σε κάποιο In μαγαζάκι του κέντρου, σερβιρισμένο από τον μπάρμαν. Γυρνώντας σπίτι και διαπιστώνοντας ότι ξεμείνατε από τσιγάρα, θα σταματήσετε στο πρώτο περίπτερο που θα βρείτε για ανεφοδιασμό. Εύχομαι μόνο να μην είστε μανιώδης καπνιστής και να μην είναι ξημερώματα γιατί τότε το ανοιχτό περίπτερο για εσάς θα φαντάζει σαν όαση στην έρημο και ο περιπτεράς βεδουίνος.

 

Μήπως ζείτε λίγο υποκριτικά κε Γιώργο; Σκεφθείτε το λιγάκι πριν πέσετε πάνω στον Γιαννάκη στην αναζήτηση που έχετε βγει προς τσιγάρου σας..