Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα επιστρέφουν για 3η χρονιά στη σκηνή του θεάτρου Άλφα «Ληναίος - Φωτίου» ως παράνομοι εραστές που αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους. To σκηνικό, ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Οι δυο τους απέναντι αλλά και δίπλα. Μαζί αλλά και χωριστά. Μια γυναίκα και ένας άντρας ή, αν προτιμάτε, ένας άντρας και μια γυναίκα σε ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό bras de fer. Είναι και οι δυο γονείς. Έχουν και οι δυο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη.

 

«Ένα βράδυ καραντίνας, από μια έμπνευση της στιγμής, μιας στιγμής που κουβαλούσε όμως ερεθίσματα και αποσκευές ετών, κάπως έτσι γεννήθηκε το Θέλω να σου κρατάω το χέρι και βρήκε έδαφος, ίσως λόγω της αποστροφής του στον κυνισμό», λέει ο Τάσος Ιορδανίδης. Το έργο είναι η διερεύνηση της μάχης ή της προσδοκώμενης συμμαχίας δυο ανθρώπων που συναντιούνται και δεν βρίσκουν την κατάλληλη στιγμή ή τα κατάλληλα επιχειρήματα. «Πάντα διανύουμε μια εποχή συντροφικότητας. Η φύση έχει υποδείξει την αλήθεια των ενστίκτων μας. Αυτό που περιπλέκει την ανθρωπότητα στο θέμα των σχέσεων είναι το πλεονέκτημά της απέναντι στους υπόλοιπους ζώντες οργανισμούς».

 

Όσο για τον τρίτο χρόνο ανεβάσματος, η Θάλεια Ματίκα σημειώνει: «Η επανάληψη δεν έχει φθείρει τη χαρά του παιχνιδιού. Κάθε βράδυ είναι σαν να βαδίζουμε στον πρώτο χρόνο, σαν να κάνουμε την πρώτη μας παράσταση, χωρίς το άγχος της πρεμιέρας». Το Θέλω να σου κρατώ το χέρι επιστρέφει στο θέατρο Άλφα «Ληναίος - Φωτίου» και οι δύο καλλιτέχνες νιώθουν ότι βρίσκονται στο δεύτερο σπίτι τους. «Η προστασία και η εμπιστοσύνη που μας παρέχουν οι ακριβοί μας Στέφανος Ληναίος και Έλλη Φωτίου είναι ανεκτίμητο φυλαχτό, τιμή, και μεγάλη ευθύνη!»

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

Οδηγός Θεάτρου