To Θέατρο Πορεία παρουσιάζει τον David Glass και το πρόγραμμα Alchemy of the Extraordinary

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας, 2 έως και 7 Αυγούστου.

The LiFO team, 3.8.2021 | 15:57

Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία που η επαφή και η ελεύθερη μετακίνηση δεν είναι πλέον δεδομένα και το θέατρο πλήττεται βαθιά, το Θέατρο Πορεία στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του δράσης, ανοίγει τις πόρτες του σ’ ένα νέο διεθνές σεμιναριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει ως στόχο την πυροδότηση της δημιουργικότητας και έναν νέο τρόπο προσέγγισης του θεάτρου και της κοινωνίας.

 

 

Ο διεθνούς φήμης δάσκαλος και σκηνοθέτης David Glass μετά από 73 χώρες έρχεται στην Αθήνα, που θεωρεί πηγή πολιτισμού για ένα σεμιναριακό πρόγραμμα 6 εβδομάδων το οποίο περικλείει την πολυετή εμπειρία του στη διδασκαλία του θεάτρου.

 

Το πρόγραμμα με τίτλο Alchemy of the Extraordinary, αποτελεί έναν προθάλαμο για τη δημιουργία ενός διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος, MA in Creative Practice and Innovation.

 

Tο σεμιναριακό πρόγραμμα ξεκίνησε σ' έναν καλλιτεχνικό χορευτικό εκπαιδευτικό χώρο στη Λυκόβρυση της Αττικής (28/6-30/7/2021 (Eligeo Dance School) σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα JEUDi και θα κλείσει τον κύκλο του στο Θέατρο Πορεία (2-7 Αυγούστου 2021).

 

 

Σε αυτό το εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο οι συμμετέχοντες μελετούν τη δημιουργική πρακτική των πέντε σταδίων του David Glass: την Αυθεντική Φωνή, το Παιδί, τον Έφηβο, τον Πρεσβύτερο, την Αφήγηση και το Θέατρο Συνόλου. Οι συμμετέχοντες ψάχνουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να ενσωματώσουν και να ενισχύσουν ό, τι ήδη κάνουν στην πρακτική τους, διευρύνοντας και εμβαθύνοντας την ικανότητά τους να σχεδιάζουν για το θέατρο και να αναπτύσσουν δημιουργικά έργα από μια αυθεντική και προβοκατόρικη αφετηρία, είτε πρόκειται για τις τέχνες, την εκπαίδευση, την κοινωνική ανάπτυξη ή την ομαδική εργασία.

 

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια παράσταση βασισμένη στις θεματικές και τις μεθόδους που διδάχτηκαν, η οποία θα κινηματογραφηθεί και θα προβληθεί διαδικτυακά.

 

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στον Covid-19.

 

Ιnfo: www.poreiatheatre.com

 

 

Οδηγός Θεάτρου