Θεατρική Ομάδα Νοσταλγία: Με δύο παραστάσεις ξεκινά ο χειμώνας στη σκηνή του Rabbithole

Δύο παραστάσεις που θα μας θυμίσουν την απόλαυση που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου.

The LiFO team, 12.10.2021 | 12:20

Η Ομάδα Νοσταλγία ανεβαίνει αυτόν τον χειμώνα στη σκηνή του Rabbithole με δύο εξαιρετικές παραστάσεις που θα μας θυμίσουν την απόλαυση που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου.

 

Επιστρέφοντας δυναμικά στον χώρο των έργων μυστηρίου, παρουσιάζει το έργο Οι δολοφόνοι του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, το κλασικό διήγημα ενός από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς συγγραφείς, διασκευασμένο για το θέατρο με μια απρόσμενη ματιά. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Σίμωνας καλεί τους θεατές να επανατοποθετηθούν στο πώς προσλαμβάνουν μια ιστορία. Παράλληλα, ανοίγει έναν διάλογο με τα σύγχρονα μέσα διήγησης που έχουν εισβάλει τα δύο τελευταία χρόνια στη ζωή μας, κάνοντας μια επισκόπηση του παρελθόντος, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Πάνω απ’ όλα, όμως, πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό κρυφτό, ένα παράδοξο παιχνίδι πίσω από τις πλάτες μας και κάτω από τα πόδια μας.

 

Θεατρική Ομάδα Νοσταλγία
Οι Δολοφόνοι. Φωτ.: Μαρία Τούλτσα

 

Παράλληλα, η Ομάδα Νοσταλγία επιλέγει το σαιξπηρικό αριστούργημα Μακμπέθ και την εμπνευσμένη μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη για να φωτίσει θεμελιώδη θέματα της ιδιωτικής και δημόσιας σφαίρας. Με έρευνα χρόνων, η σκηνοθέτης Τώνια Ράλλη επιστρέφει στο σύμπαν του Σαίξπηρ και καταδύεται στο δραματουργικό βάθος του έργου για να αναδυθεί μεταξύ του διαχρονικού και του επίκαιρου, θέτοντας προβληματισμούς πάνω σε μια ιστορία χωρίς αίσιο τέλος. Πρόκειται για την ιστορία της δίψας του ανθρώπου για εξουσία και της πορείας του μέσα στον σκοτεινό λαβύρινθο όπου αυτή τον οδηγεί. 

 


Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

«Οι δολοφόνοι», του  Έρνεστ Χέμινγουεϊ

4/10-30/11, Δευτέρα & Τρίτη, 21:30 

Με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

 8/10-24/10, Παρ.-Κυρ. 21:00


www.nostalghia-theatre.com, www.rabbitholespace.com

Εισιτήρια μέσω viva.gr