Θέατρο Γκλόρια

 

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

 

Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει στο θέατρο Γκλόρια με το έργο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» του Ντάριο Φο. Ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλία σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική, καυστική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, τα κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» δικαιοσύνη που υπηρετεί ένα σύστημα διαφθοράς.

 

Θέατρο Εμπορικόν

 

Ο Μισάνθρωπος

 

Θεατρικές Παραγωγές Τεχνηχώρος

 

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση του εμβληματικού Γάλλου δραματουργού, ο πολυσχιδής σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας καταπιάνεται με τη γνωστή κωμωδία-αίνιγμα «Ο Μισάνθρωπος». Πιο επίκαιρο από ποτέ, το αυτοβιογραφικό έργο του Μολιέρου είναι γραμμένο με σαρκασμό, θυμό και γνώση της γελοιότητας μιας κοινωνίας σαθρής, με παθογένειες που ξεκινούν από την υποκρισία, τη διαπλοκή, τον ναρκισσισμό και την αδικία και φτάνουν μέχρι τον θρίαμβο της μετριότητας.

 

Θέατρο Κιβωτός

 

Οι Παίχτες

 

Θεατρικές Παραγωγές Τεχνηχώρος

 

Οι Παίχτες του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο θέατρο Κιβωτός. Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και σκοτεινό χιούμορ σε μια παράσταση-οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων για την τέχνη της εξαπάτησης. 

 

To όνειρο ενός γελοίου

 

Θεατρικές Παραγωγές Τεχνηχώρος

 

Ο Άρης Σερβετάλης, υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα, μας ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογιέφσκι, οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.

 

Θέατρο Δημήτρης Χορν

 

Φιλουμένα Μαρτουράνο

 

Θεατρικές Παραγωγές Τεχνηχώρος

 

Η γλυκόπικρη κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φιλίπο Φιλουμένα Μαρτουράνο, που συμπυκνώνει στις σελίδες του μια ολόκληρη εποχή, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου. Η Μαρία Ναυπλιώτου ενσαρκώνει μια γυναίκα-σύμβολο σε έναν ρόλο-ορόσημο που έχουν ερμηνεύσει κορυφαίες ηθοποιοί σε όλο τον κόσμο, όπως η Σοφία Λόρεν.

 

Θέατρο Επί Κολωνώ

 

Ο Συνεργός

 

Θεατρικές Παραγωγές Τεχνηχώρος

 

Στις αρχές του 2000 μια νεαρή κοπέλα από τη Βέροια εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο σύντροφός της, δηλώνοντας συντετριμμένος, την αναζητεί. Αυτή η πραγματική ιστορία ενός από τα πιο γνωστά εγκλήματα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία έδωσε την έμπνευση για τη συγγραφή και το ανέβασμα ενός νέου θεατρικού έργου που δεν επικεντρώνεται ούτε στον θύτη ούτε στο θύμα. Ο Γιώργος Χριστοδούλου, στην τρίτη του προσωπική σκηνοθεσία, και οι ηθοποιοί της παράστασης προσπαθούν να κατανοήσουν πώς ένας άνθρωπος, μια ολόκληρη κοινωνία, γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη συνεργός ενός εγκλήματος.

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού».

 

Βρείτε πληροφορίες για την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» εδώ.

 

Δείτε πληροφορίες για την παράσταση «Οι Παίχτες» εδώ.

 

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για την παράσταση «To όνειρο ενός γελοίου».

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Φιλουμένα Μαρτουράνο».

 

Βρείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Ο Συνεργός».

 

Οδηγός Θεάτρου