Τέσσερις παραστάσεις φέτος στη σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη

Ένα νέο έργο, δύο επαναλήψεις και μια παιδική παράσταση.

Χασάπης

Το θεατρικό έργο του Καναδού συγγραφέα Νικολά Μπιγιόν, Χασάπης, ανεβαίνει για 2η σεζόν και για 14 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Αλκμήνη, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Νίκου Σκουλά.

 

Σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Τορόντο ένας επιθεωρητής, ένας δικηγόρος πνευματικών δικαιωμάτων και μια διερμηνέας αναζητούν την ταυτότητα ενός ταλαιπωρημένου –μοιάζει με άστεγο– 65άρη άντρα που κάποιοι τον παράτησαν, ντυμένο με στρατιωτική στολή, έναν σκούφο του Άι-Βασίλη και έναν γάντζο του χασάπη στον λαιμό. Η εξέλιξη και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων με απροσδόκητο αποτέλεσμα. 

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

 

O Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα

Τέσσερις παραστάσεις φέτος στη σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη

 

Tο παιδικό θεατρικό έργο της Ρένας Σιγάλα, Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα, ανεβαίνει για μικρούς και μεγάλους στη σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη. Η Ρένα Σιγάλα γεννήθηκε και ζει στο Περιστέρι. Είναι παιδί των δυτικών προαστίων και, φυσικά, τα αγαπάει ιδιαίτερα. Οι εικόνες που αποτυπώνει στα έργα της είναι επηρεασμένες από τον τόπο όπου ζει, εικόνες με λουλούδια, παιδιά, χρώματα, αισιοδοξία. Φύσει και θέσει υπεραισιόδοξη , αντλεί δύναμη και όρεξη να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο από τα πέντε παιδιά της. Με μουσικές σπουδές, η πορεία της χαράχτηκε μέσα από τη μουσική και την τέχνη. Η ανάγκη έκφρασης και μοιράσματος ιδεών αποτυπώνεται στα παιδικά βιβλία της. Μια σειρά από περιπέτειες ενός χαρταετού, του Λούλη, ο οποίος αναζητά ελευθερία, ταξίδια και φίλους, όπως όλοι μας. Το βιβλίο της, Λούλης ο χαρούμενος χαρταετός, επανακυκλοφορεί έπειτα από 18 χρόνια με νέα εικονογράφηση του ταλαντούχου σκιτσογράφου Φώτη Φωτίου από τις εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟΙΣ.

 

Με το θεατρικό της έργο, Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα, ονειρεύεται να ταξιδέψουν οι ήρωές της σε όλον τον κόσμο, δίνοντας στα παιδιά χαρά, αγάπη για τη ζωή και τη φύση και μηνύματα που θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός κόσμου όπου αξίζει να ζει κανείς!

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

 

Οι 12 ένορκοι

Τέσσερις παραστάσεις φέτος στη σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη

 

Οι 12 ένορκοι για 9η χρονιά μετατρέπουν το θέατρο Αλκμήνη σε δικαστικό μέγαρο, φέρνοντας τους θεατές αντιμέτωπους με τη συνείδησή τους. Η παράσταση της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, που βασίζεται στο έργο 12 Angry Men του Reginald Rose, έχει αποσπάσει το βραβείο κοινού All4Fun και βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών. Πολύτιμες προσθήκες στον φετινό θίασο οι ηθοποιοί Πίτερ Ραντλ και Αντώνης Βαρθαλίτης. 

 

Στη Νέα Υόρκη του 1957 ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για πατροκτονία. Η ζωή του βρίσκεται στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο ή όχι και η απόφασή τους θα πρέπει να είναι ομόφωνη. Στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος βρεθεί ένοχος, η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα μικρό δωμάτιο, άλλοτε συγκρούονται κι άλλοτε ταυτίζονται, αντικατοπτρίζοντας τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή.

 

Όπως σημειώνει η σκηνοθέτης: «Το έργο του Reginald Rose συνεχίζει να στέκεται, δυστυχώς, επίκαιρο, μαχόμενο υπέρ της ελευθερίας. Υπέρ της ελευθερίας του λόγου, της ελευθερίας της σκέψης, της ελευθερίας της ίδιας μας της ύπαρξης που πασχίζει να κρατηθεί ζωντανή». 

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

 

Αντίο, μαμά

Τέσσερις παραστάσεις φέτος στη σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη
Φωτ.: Δημήτρης Καφετζής

 

Η εταιρεία Robin 4 Arts παρουσιάζει για πρώτη φορά τη θεατρική διασκευή του νέου έργου Αντίο, Μαμά της Τάνιας Χαροκόπου σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη. 

 

Η Αφροδίτη είναι μητέρα και πατέρας μαζί. Μια απρόσμενη αποκάλυψη του γιου της έρχεται να ταράξει την καθημερινότητά της. Φόβος, αμηχανία, ανησυχία, απογοήτευση, λύπη, έκπληξη, θυμός, πανικός θα την κυριεύσουν. Υπάρχει λύση στο αδιέξοδο;

 

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το έργο ξεγυμνώνει μια αλήθεια που μπορεί να χτυπήσει την πόρτα όλων μας. Η Μαρία Παπαλάμπρου σε μια εξαιρετική, συγκινητική εκ 

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

 

Οδηγός Θεάτρου