«Tears of silence»: Ένα έργο που παραπαίει στα όρια του ρεπορτάζ και της λογοτεχνίας, για μία μόνο παράσταση στο Alhabra Art Theater

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Άριας Σωκράτους, έρχεται στις 7 Οκτωβρίου.

The LiFO team, 21.9.2022 | 18:32

 

Η θεατρική παράσταση «Tears of Silence» ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη την 1η Μαρτίου 2022 στο ιστορικό American Theater of Actors στην καρδιά του Μανχάταν, στις 4 Μαρτίου 2022 στο Athenian Academy στο Κλιαργουότερ στη Φλόριδα, στις 16 Μαρτίου στο Μακρίδειο Θέατρο στην Πάφο, στις 18 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία υπό τη διοργάνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Προέδρου της Βουλής κυρίας Αννίτας Δημητρίου και στις 20 Μαρτίου στο θέατρο «Συνεργείο» στη Λεμεσό. Όλες οι παραστάσεις σημείωσαν τεράστια επιτυχία. 

 

«Tears of silence»: Για μία μόνο παράσταση: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στις 20.30 στο Alhabra Art Theater

 

Υπόθεση

Η Κρίστεν Ριβέρα έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Γνωρίζει τον Ντέιβιντ Ριβέρα σε ένα ελληνικό νησί, ερωτεύονται, παντρεύονται και ζουν μαζί στις ΗΠΑ. Το πρόσωπο που της δείχνει όμως είναι εντελώς διαφορετικό. Η Σόνια γεννήθηκε στο New Jersey, από γονείς Τσέχους μετανάστες. Το όνειρό της ήταν να γίνει μοντέλο και να βοηθήσει οικονομικά τη μητέρα της. Η Ροξάνα κατάγεται από τη Μόσχα, ερωτεύεται παράφορα τον Τζέιμς και τον ακολουθεί στις ΗΠΑ για να ζήσει το Αμερικανικό όνειρο. Τρεις γυναίκες, τρεις διαφορετικές ιστορίες, τρεις διαφορετικές χώρες. Τις συνδέει όμως ένας κοινός παρονομαστής. Τα Δάκρυα της Σιωπής. Υπάρχει ελπίδα; Θα βγει η αλήθεια στο φως;

 

«Tears of silence»: Για μία μόνο παράσταση: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στις 20.30 στο Alhabra Art Theater

 

Σχετικά με το έργο

«Τα Δάκρυα της Σιωπής» είναι ένα έργο που παραπαίει στα όρια του ρεπορτάζ και της λογοτεχνίας. Το βιβλίο εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2015 στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Έξη και επτά ολόκληρα χρόνια μετά, η συγγραφέας Άρια Σωκράτους το μετέφρασε στην Αγγλική γλώσσα και προχώρησε στη θεατρική διασκευή με την πολύτιμη συμβολή της πρωταγωνίστριας της παράστασης, Πάολας Χατζηλαμπρή.

 

«Tears of silence»: Για μία μόνο παράσταση: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στις 20.30 στο Alhabra Art Theater

 

Το έργο αποτελείται από τρεις μονολόγους γυναικών, θύματα κακοποίησης και sex trafficking, των οποίων οι ιστορίες εκτυλίσσονται παράλληλα, με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη Κύπρια ηθοποιό Πάολα Χατζηλαμπρή, η οποία είναι και η σκηνοθέτις της παράστασης.

 

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρα και ώρα παράστασης

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στις 20.30

Χώρος

Alhambra Art Theater (Στουρνάρη 53, Αθήνα)

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Βάσια Παναγοπούλου

Τηλ. κρατήσεων: 210 5220120

Τιμή Εισιτηρίου

20 ευρώ (κανονικό), 15 ευρώ (Φοιτητικό)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketplus.gr/

Facebook event παράστασης: https://www.facebook.com/events/584507983374534?active_tab=about

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Οδηγός Θεάτρου