«Το σύνδρομο της Εύας»: Ένα θεατρικό έργο εμπνευσμένο από ιστορίες των παρασκηνίων του Μπρόντγουαιη

«Το σύνδρομο της Εύας» ανέβηκε τον Μάρτιο του 2020 για λίγες παραστάσεις και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το κοινό. Τώρα λοιπόν, δίνεται και πάλι η ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει ανανεωμένη την παράσταση.

The LiFO team, 1.12.2021 | 18:35

«Η ζωή των ανθρώπων του θεάτρου - των «ηρώων» μιας παράστασης - αποκαλύπτεται μπροστά σας.

 

Αν αγαπάτε το θέατρο, αν αγαπάτε τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες …ακόμα και τους «κριτικούς», πρέπει να δείτε αυτήν την παράσταση. Αν θέλετε να κρυφοκοιτάξετε για λίγο πίσω από τις κουΐντες, να διακρίνετε τις φιγούρες των ηθοποιών στο ημίφως της ζωής τους, να κρυφακούσετε τις σκέψεις του συγγραφέα και να χαμογελάσετε με τις εξομολογήσεις των «ηρώων» μιας παράστασης, δεν πρέπει να χάσετε αυτήν την παράσταση.

 

Τόσα ανείπωτα λόγια στο στόμα των ηθοποιών βρίσκουν το κοινό τους…»

Κώστας Δελακούρας

 

Η Άννα Ετιαρίδου γράφει και ο Κώστας Δελακούρας σκηνοθετεί ένα έργο εμπνευσμένο από ιστορίες των παρασκηνίων του Θεάτρου γεμάτο ζωντάνια, μαύρο χιούμορ, σασπένς και απρόβλεπτους ήρωες.

 

 

Ηθοποιοί, θεατρικοί συγγραφείς, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι, αλλά και κριτικοί θεάτρου, συγκρούονται γύρω από την εμβληματική μορφή της Εύας, μίας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας, η οποία καταφέρνει με πλάγιους τρόπους να διεισδύσει στον θεατρικό τους κόσμο και να φέρει τα πάνω-κάτω. Η καλλιτεχνική κούραση, η κρίση της μέσης ηλικίας, η άρρωστη φιλοδοξία, τα ψυχολογικά αδιέξοδα, οι διαφωνίες, αλλά και η σύμπραξη των καλλιτεχνών του Θεάτρου, βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης του έργου, το οποίο διαδραματίζεται τόσο στο προσκήνιο, όσο και στα παρασκήνια του Μπρόντγουαιη, μέσα σε μια απόλυτα θεατρική ατμόσφαιρα.

 

Υπόθεση του έργου: Μία καταξιωμένη ηθοποιός και η επί χρόνια βασίλισσα των θεατρικών σκηνών του Μπρόντγουαιη, στα όρια της μετάβασής της στη μέση ηλικία,  βρίσκεται σε καλλιτεχνική κρίση. Παρόλο που η ζωή φαίνεται να της τα έχει δωρίσει όλα απλόχερα, επιτυχία, αναγνώριση, φίλους, έρωτα και τη χαρά να κάνει ένα επάγγελμα που αγαπά, η ίδια νιώθει ότι το άστρο της τείνει να σβήσει. Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Εύα, μία νεαρή θαυμάστρια που δείχνει να την λατρεύει. Η ίδια και οι φίλοι της "αγκαλιάζουν" από την πρώτη στιγμή την Εύα και της ανοίγουν διάπλατα την πόρτα προς τον μαγικό κόσμο του Θεάτρου. Όμως η Εύα δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση νέας ηθοποιού και δείχνει να θέλει πολλά περισσότερα... ίσως και όλα…

 

Προπώληση Εισιτηρίων Viva.gr

 

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-vafio/to-sindromo-tis-evas/

 

Ταυτότητα της παράστασης

 

Κείμενο: Άννα Ετιαρίδου

Σκηνοθεσία: Κώστας Δελακούρας

Ερμηνεύουν: Άννα Ετιαρίδου, Σοφία Ιωακειμίδη, Γιάννα Παπανικολάου Κωνσταντίνος Καρούζος, Ελένη Γιάχου και ο Κώστας Δελακούρας

Φωτισμοί-Ηχοληψία: Σάββας Σουρμελίδης

Φωτογραφίες: Μάνος Γεωργίου – Νάντια Γεωργιάδου

Βίντεο: Πέτρος Κιοσές

Επικοινωνία: Δώρα Μαυρομάτη

Παραγωγή: Ομάδα “Πλάνη” 

 www.omadaplani.gr/plani 

 

Πληροφορίες

Θέατρο «Βαφείο – Λάκης Καραλής»

Αγίου Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Κεραμεικός

Στάση Μετρό: Κεραμεικός

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3425637

Πρεμιέρα: 20 Νοεμβρίου 2021 

Ημέρες παραστάσεων: κάθε Σάββατο στις 21:00

Διάρκεια παράστασης: 140΄ 

Τιμές εισιτηρίων: 14 € (γενική είσοδος)

 

Facebook:

@To.Sundromo.Euas

@TheatroVafeio  · Art

 

 

Οδηγός Θεάτρου