Το θέατρο Επί Κολωνώ καλωσορίζει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με το βλέμμα στραμμένο σε ένα ρεπερτόριο που αγγίζει καίρια κοινωνικά ζητήματα. Θα παρουσιαστούν οι δύο νέες παραστάσεις «Στέλιος Κασόνγκο» και «Αντίο, κύριε Χάφμαν», με τη διεισδυτική καλλιτεχνική ματιά της Ομάδας Νάμα και τη δυνατή σκηνοθετική υπογραφή της Ελένης Σκότη, ενώ λόγω θερμής ανταπόκρισης του κοινού θα δούμε και πάλι επί σκηνής τον «Γάμο» του Μάριου Ποντίκα και το «Τάο» του Γιώργου Καφετζόπουλου.

 

Στο υποσχόμενο αυτό πρόγραμμα προστίθεται και η ξεχωριστή παντομιμική παράσταση του Johnny O «Scarmface». Τον Μάιο θα απολαύσουμε τις 4 παραστάσεις που διακρίθηκαν στο περσινό OFF OFF Athens δίνοντας έτσι τη σκυτάλη στην ανατρεπτική 14η διοργάνωση!

 

Στέλιος Κασόνγκο

Του Γιώργου Χατζηνικολάου 

 

Η νέα παράσταση της Ομάδας Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, είναι ένα δικό της καλλιτεχνικό δημιούργημα, από την έρευνα και το κείμενο έως το τελικό ανέβασμά της επί σκηνής. Ένα κοινωνικό δράμα με πλοκή, ανατροπές, πικρό χιούμορ και στοιχεία κινηματογραφικού ρεαλισμού που ερευνά τα προβλήματα της μαύρης κοινότητας στην Αθήνα. 

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Στέλιος Κασόνγκο» εδώ

 

Ο Γάμος

Του Μάριου Ποντίκα 

 

Στο θέατρο Επί Κολωνώ το ρεπερτόριο αγγίζει καίρια κοινωνικά ζητήματα

 

Από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Χατζηνικολάου. Για δεύτερη χρονιά παρουσιάζεται το έργο που μιλάει εξίσου καθαρά και δυνατά στους θεατές όσο και τη στιγμή της συγγραφής του, αιχμηρό σαν ακονισμένο ξυράφι.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Ο Γάμος» εδώ

 

Αντίο, κύριε Χάφμαν

Του Jean-Philippe Daguerre

 

Στο θέατρο Επί Κολωνώ το ρεπερτόριο αγγίζει καίρια κοινωνικά ζητήματα

 

H νέα παραγωγή της Ομάδας Νάμα, Αντίο, κύριε Χάφμαν, του Jean-Philippe Daguerre σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Χατζηνικολάου θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2024. Στον ρόλο του εβραϊκής καταγωγής κοσμηματοπώλη Joseph Haffmann ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2024.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Αντίο, κύριε Χάφμαν» εδώ

 

Τάο

Του Γιώργου Καφετζόπουλου

 

Στο θέατρο Επί Κολωνώ το ρεπερτόριο αγγίζει καίρια κοινωνικά ζητήματα

 

Συνεχίζεται για 2η χρονιά η παράσταση Τάο σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη. Ένα σύγχρονο, ανέκδοτο ελληνικό θεατρικό έργο. Μια σκοτεινή, άγρια κωμωδία με εξωφρενικούς διαλόγους και έναν ρυθμό που ανεβαίνει μαζί με το καρδιοχτύπι του θεατή.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Τάο» εδώ

 

Scarmface

 

Στο θέατρο Επί Κολωνώ το ρεπερτόριο αγγίζει καίρια κοινωνικά ζητήματα

 

Μια παράσταση σε σενάριο και σκηνοθεσία του Johnny O, εμπνευσμένη από τον βωβό κινηματογράφο, η οποία ξεχώρισε την περσινή χειμερινή θεατρική σεζόν. Πρωτότυπα δισδιάστατα σκηνικά, κοστούμια και μουσική εποχής αναπαριστούν μοναδικά τη συγκλονιστική κινηματογραφική ιστορία που όλοι αγαπήσαμε σε μια καταιγιστική θεατρική εμπειρία.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Scarmface» εδώ

 

Off Off Athens 2023

Τέσσερις από τις παραστάσεις που ξεχώρισαν στο πλαίσιο του Off Off Athens 2023 θα ανέβουν για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων τον Μάϊο του 2024 στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ.

 

Μονόκερως

Από την ομάδα Ομάδα, σε σκηνοθεσία Απόστολου Καμιτσάκη

 

Γυναία γραφ-Οίδα

Της Αιμιλιανής Σταυριανίδου, σε σκηνοθεσία Primo Gradu

 

Goldfish

Από την ομάδα Pleü, σε σκηνοθεσία  Δημήτρη Κυπραίου

 

βάιζα

Από την ομάδα Numina, σε σκηνοθεσία Χριστίνα Ματθαίου

 

Off Off ATHENS no 14

Για τρεις περίπου εβδομάδες στο θέατρο Επί Κολωνώ συντελείται μια δημιουργική έκρηξη και το θέατρο μετατρέπεται σε μια κυψέλη δημιουργίας, όπου νέα θεατρικά σχήματα και νέοι δημιουργοί καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε κοινό και κριτικούς και να γίνουν μέτοχοι ενός γόνιμου, δημιουργικού διαλόγου πάνω σε νέες προκλήσεις, νέες θεματικές, ανοιχτές φόρμες και πειραματισμούς. Η πρώτη διοργάνωση του Off Off Φεστιβάλ έγινε το καλοκαίρι του 2008 και μέχρι σήμερα παραπάνω από 42.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τη δουλειά 350 ομάδων και 2.600 καλλιτεχνών. 

Οδηγός Θεάτρου