«Σπουδή στον Μάκβεθ» από τη Θεατρική Ομάδα "Αίθουσα 10" στο Θέατρο Δρόμος

Οι ήρωες μας παρακινούμενοι από αχαλίνωτη φιλοδοξία, καταλαμβανόμενοι από φόβο και βασανισμένοι από τύψεις μας δείχνουν, μέσα από την αποκρυστάλλωση του ανθρώπινου πνεύματος, την ακτινογραφία της κοινωνίας.

The LiFO team, 1.12.2021 | 09:46

Η θεατρική ομάδα “Αίθουσα 10” μετά την επίσκεψη της στο φεστιβάλ Λυκαβηττού ετοιμάζεται να εισβάλει στο Θέατρο Δρόμος…

 

Η “Σπουδή στον Μάκβεθ”… Δε σταματά με τίποτα!!!

 

Η δίψα για εξουσία, ο φθόνος, η αλαζονεία, η ενοχή, η ηδονή της υπεροχής και η τρέλα της παρακμής είναι μερικά μόνο από τα θέματα που πραγματεύεται η ιστορία μας.

 

Οι ήρωες μας παρακινούμενοι από αχαλίνωτη φιλοδοξία, καταλαμβανόμενοι από φόβο και βασανισμένοι από τύψεις μας δείχνουν, μέσα από την αποκρυστάλλωση του ανθρώπινου πνεύματος, την ακτινογραφία της κοινωνίας. Ο δαίμονας της αμφιβολίας, ο φόβος του “φόβου” και η αναγκαιότητα για αληθινή πραγμάτωση, μας δείχνουν ότι ένα από τα μεγαλύτερα βάσανα του ανθρώπου είναι η σιγουριά και ότι η ανασφάλεια γεννά τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα.

 

“Έτσι, όμως, ήταν πάντα. Άρχοντες και παρακατιανοί, πλούσιοι και φτωχοί, καλοί και κακοί, αθώοι και ένοχοι, όλους τους κυβερνάει το χρυσάφι και το ατσάλι. Αυτά τα δύο, όποτε θέλουν σε ανεβάζουν στους ουρανούς και όποτε θέλουν σε ξεκάνουν”.

 

Με αφορμή το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ένα έργο διαχρονικό, που φαντάζει πιο σύγχρονο από ποτέ, συναντάμε τα στοιχεία της φύσης να συνωμοτούν. Ένα ζάρι κυλά και αλλάζει τις ζωές και τις τύχες όλων. Ένα παιχνίδι εξουσίας που εκτυλίσσεται σε πέντε πράξεις ενός “εφιάλτη”. Ένα παιχνίδι με βασικούς υποκινητές τρεις μάγισσες που χειρίζονται με δεξιότητα τη μοίρα.

 

Άραγε, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον;

 

Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα μέσα από μια σπουδή της Αίθουσας 10 πάνω στον “Μάκβεθ” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

 

Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Μετάφραση: ΑΙΘΟΥΣΑ 10

Σύνθεση - Σκηνοθεσία: Λίλη Τέγου

Διανομή (αλφαβητικά):  Χρυσάνθη Γιαννακοπούλου, Ευαγγελία Δημητροπούλου,  Αγγελική Κυρκοπούλου, Μαρίτα Κωστοπούλου, Ερρίκος Παλαιολόγος, Θάνος Τσιάπλας, Αναστασία Χατζηρόδου

Διάρκεια Παράστασης: 90′

Παραστάσεις  από Κυριακή 5 Δεκεμβρίου                                                                                                                                          

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Κυριακή στις 19:30

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 12€

Μειωμένο: 10€ (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+)

Θέατρο Δρόμος

Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα

Τηλ. 210 8818906