Sara Baras: Shadows

Στη νέα παράσταση «Shadows», η χορευτική δεξιοτεχνία της Sara Baras συνδυάζεται με τις συναρπαστικές χορογραφίες της, τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις σύγχρονες

LIFOTEAM 14.9.2018 | 00:00

Sara Baras μαζί τον εκπληκτικό Jose Serrano, τους χορευτές και την ορχήστρα της, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου κιθαρίστα Keko Baldomemo έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Μέσα από τις 14 χορογραφίες της παράστασης «Shadows» το κοινό θα γνωρίσει στο Ηρώδειο την ιέρεια του Flamenco.

 

H παράσταση «Shadows» δημιουργήθηκε για να σηματοδοτήσει την εικοστή επέτειο της «Sara Baras Flamenco Ballet Company».

 

Το κεντρικό θέμα είναι η «Farruca», ένας χορός που συνοδεύει την πολυτάλαντη καλλιτέχνη στην εικοσάχρονη καριέρα της και χάρη σε αυτόν έχει κάνει πολυάριθμες επιτυχίες και έχει, σταδιακά εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα: η σπουδαιότερη χορεύτρια Flamenco στον κόσμο.

 

Στη νέα παράσταση «Shadows», η χορευτική δεξιοτεχνία της Sara Baras συνδυάζεται με τις συναρπαστικές χορογραφίες της, τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις σύγχρονες. Χρησιμοποιεί μια πληθώρα εξαιρετικών τεχνικών μέσων, στα οποία το σκηνικό, ειδικά σχεδιασμένο από τον Andres Merida, τον εκπληκτικό doodler από τη Μάλαγα, διαδραματίζει βασικό ρόλο, δίνοντας χρώμα, σχήμα και μια νέα κατανομή του σκηνικού χώρου.

 

Όλα αυτά συμπληρώνονται από έναν θεαματικό φωτιστικό σχεδιασμό και τα εντυπωσιακά κοστούμια που απογειώνουν την παράσταση.

 

Η μουσική, εμπνευσμένη από Flamenco ρυθμούς και ενσωματωμένα ακούσματα άλλων πολιτισμών, είναι απόρροια της ίδιας καλλιτεχνικής πορείας. Τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Keko Baldomero, ο ταλαντούχος κιθαρίστας από το Κάντιθ, και μουσικός διευθυντής της Ομάδας, σε συνεργασία με το διάσημο σαξοφονίστα Tim Ries και τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Ara Malikian.

 

H ίδια η Sara Baras επιμελήθηκε την σκηνική διευθέτηση και τις χορογραφίες. Για ακόμη μία φορά συνεργάζεται με τον κορυφαίο χορευτή Jose Serrano, έναν εξέχοντα καλλιτέχνη με διεθνώς αναγνωρισμένη καριέρα, ο οποίος χορογραφεί τη συμμετοχή του στην παράσταση.

ΠΟΤΕ14/09/2018 - 14/09/2018
ΠΟΥΗΡΩΔΕΙΟ
Οδηγός Θεάτρου