Το Γαλλικό Ινστιτούτο προβάλλει το κλασικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», στο πλαίσια της συνεργασίας του με την Comédie-Française.

 

Στις 14 Φεβρουαρίου, στη μεγάλη οθόνη του auditorium Theo Angelopoulos, θα απολαύσουμε μια από τις ωραιότερες παραστάσεις της θρυλικής παριζιάνικης θεατρικής σκηνής, υποτιτλισμένη στα ελληνικά.

 

Ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η τραγωδία σε 5 πράξεις που έγραψε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ανέβηκε σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία του Éric Ruf από τον θίασο και τους ηθοποιούς της Ακαδημίας της Comédie-Française, με τον Christian Lacroix, σταθερό συνεργάτη της Comédie-Française, να έχει την επιμέλεια των κουστουμιών.

 

Mε τη σκηνοθεσία του, ο Éric Ruf, γενικός διευθυντής της Comédie-Française, του μακροβιότερου εθνικού θεάτρου στον κόσμο, οικειοποιείται τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα μέσα από μία ερμηνεία που μοιάζει κατά πολύ στο κείμενο του Σαίξπηρ, σε μια «Νότια Ιταλία, όπου η ζέστη γίνεται αφόρητη και θερμαίνει τις καρδιές μας. (...) Την Ιταλία της βεντέτας όπου η εκδίκηση και ο θάνατος κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά...»

 

Στη Βερόνα, μία παλιά αντιπαλότητα φέρνει σε σύγκρουση τους Καπουλέτους με τους Μοντέγους. 'Όταν ο Ρωμαίος Μοντέγος γνωρίζει την Ιουλιέτα Καπουλέτου αμέσως γεννιέται ανάμεσα τους ένας έρωτας που γνωρίζουν ότι θα διαρκέσει αιώνια και προαισθάνονται το τραγικό του τέλος. 

 

Info:

Η Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη: Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Αuditorium Τheo Αngelopoulos

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, 19:30

Εισιτήρια: 8 ευρώ, 4 ευρώ (μειωμένο)

Οδηγός Θεάτρου