Ρέα Φραντζή [έξοδος]: Μια Συμμετοχική Περιπατητική Δράση στο Κέντρο της Αθήνας

Μέσα από 9 σταθμούς επιτέλεσης δράσεων, ο θεατής/ συμμετέχοντας συστήνεται ξανά με το δημόσιο καθημερινό χώρο  ως συνένοχος, αναστοχαστής και δυνητικά δημιουργός του.

The LiFO team, 25.6.2021 | 12:58

Η παράσταση Ρέα Φραντζή [έξοδος] αποτελεί μια περιπατητική performance σε κύκλο (loop) σχεδιασμένη για έναν θεατή.  Χρησιμοποιεί ως κύριο αφηγηματικό άξονα την ιστορία της κεντρικής ηρωίδας του βιβλίου «Η Γραμμή του Ορίζοντος»  του Χ. Βακαλόπουλου (1991) για να επιτελέσει μια ανθρωπογεωγραφική χαρτογράφηση της νεότερης μεταπολιτευτικής ελληνικής πραγματικότητας.

 

Θεωρώντας την περιοχή της Νεάπολης και των Εξαρχείων ως το πολιτισμικό επίκεντρο αυτής της περιόδου, η παράσταση  εκτελεί μια διαδρομή από την οδό Μασσαλίας στο λόφο του Στρέφη για να αναδείξει την έννοια του προσωπικού και ιδιωτικού ως φορέα και πράκτορα του κοινωνικού και συλλογικού αφηγήματος. Μέσα από 9 σταθμούς επιτέλεσης δράσεων, ο θεατής/ συμμετέχοντας συστήνεται ξανά με το δημόσιο καθημερινό χώρο  ως συνένοχος, αναστοχαστής και δυνητικά δημιουργός του.

 

Συντελεστές

Έρευνα, σύλληψη, δημιουργία: Άννα Τζάκου

Δραματουργία: Μάριος Χατζηπροκοπίου

Σκηνογραφική & ενδυματολογική επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου

Ερμηνεύουν: Μότσι Γεωργίου, Δόμνα Ζαφειροπούλου, Μανώλης Afolayan, Δήμητρα Μητροπούλου, Νέλη Πουλοπούλου, Γιάννης Κοκιασμένος, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Διονυσία Μπαλαμώτη, Άννα Τζάκου

Γραφιστικά: Γιώργης Νουκάκης

Διεύθυνση παραγωγής: Ράνια Καπετανάκη & Γιώργος Κατσώνης

Παραγωγή: Πλατφόρμα Πολιτισμού Art Form

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

Πληροφορίες

Ημέρες: Δευτέρα & Τρίτη

Ημερομηνίες: 28, 29 Ιουνίου & 5,6 Ιουλίου 2021

Ώρες έναρξης: 17.00 - 20.00 (δείτε παρακάτω αναλυτικά τις ακριβείς ώρες)

Σημείο έναρξης: “Καφενείο του Θείου” (Μασσαλίας 3, Αθήνα)

Η παράσταση συμβαίνει για έναν θεατή τη φορά. Για το λόγο αυτό, η ώρα προσέλευσης γίνεται με κράτηση και είναι μοναδική και προσωποποιημένη για τον καθένα.

Οι κρατήσεις γίνονται για τις παρακάτω ώρες: 17.00, 17.15, 17.30, 17.45, 18.00, 18.15, 18.30, 18.45, 19.00, 19.15, 19.30, 19.45, 20.00

 

Δηλώσεις Κρατήσεων:

Η κράτησή σας γίνεται είτε απαντώντας στο παρόν mail/ παρούσα πρόσκληση, δηλώνοντας την επιθυμητή ημερομηνία και ώρα παρακολούθησης βάσει των παραπάνω είτε καλώντας τηλεφωνικά στο (+30)-6945262939.

Θα υπάρξει εκ νέου επικοινωνία για επιβεβαίωση της κράτησής σας μέχρι την Τετάρτη 23 Ιουνίου ώστε να δοθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την παρακολούθηση.

Λόγω της φύσης της δράσης και της σημασίας της παρουσίας του θεατή για την υλοποίηση της, αν προκύψει κάποιο κώλυμα σας παρακαλούμε να ενημερώσετε για την ακύρωση σας τουλάχιστον μια ημέρα νωρίτερα.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Ακολουθούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με την πανδημία covid-19.

Οδηγός Θεάτρου