Τρία θέατρα, τρεις σκηνοθέτες και τρία σύνολα ηθοποιών στην Αθήνα, στο Λονδίνο και στο Μόναχο, δημιουργούν μια κοινή παράσταση που θα παίζεται ταυτόχρονα, με τις σκηνές να συνδέονται ζωντανά με τις νέες τεχνολογίες, και τους ηθοποιούς να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω τηλεδιασκέψεων.


 Η νέα παράσταση της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που άφησαν το σπίτι τους τον προηγούμενο χρόνο για να δημιουργήσουν ένα καινούριο σε μια άλλη χώρα. Η διαδικασία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 από τον Γιάννη Καλαβριανό και τον Γερμανό σκηνοθέτη και δραματουργό Michael Sommer. Στην δημιουργική ομάδα προστέθηκε ο Άγγλος σκηνοθέτης Tom Mansfield και οργανώθηκαν οι τρεις θίασοι στις 3 χώρες (Sforaris/Athens - Pathos/Munchen - UpstartTheatre/London).

 

Η περίοδος της έρευνας και επεξεργασίας του υλικού του Phone Home (από τα μέσα του 2015 έως σήμερα, μέσω τακτικών συναντήσεων όλων των συντελεστών στις τρεις πόλεις) συνέπεσε με την μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στη σύγχρονη ιστορία, ως επακόλουθο του πολέμου στη Συρία.


Οι θεατές κάθε θεάτρου θα βλέπουν ένα μέρος της κάθε ιστορίας. Οι ιστορίες θα ολοκληρώνονται με την ζωντανή επικοινωνία των ηθοποιών μέσω skype, facebook και τηλεφωνημάτων. Οι τρεις παραστάσεις θα μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο, παρέχοντας τη δυνατότητα στους θεατές να επιλέγουν την πόλη και την οπτική της ιστορίας που θέλουν να παρακολουθήσουν.

ΠΟΤΕ19/10/2016 - 30/10/2016
ΠΟΥΣΦΕΝΔΟΝΗ
Συγγραφέας Έρι Κύργια, Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνοθεσία Έρι Κύργια, Γιάννης Καλαβριανός
ΠαίζουνΓιώργος Γλάστρας, Αλεξία Μπεζίκη, Χριστίνα Μαξούρη, Στέφη Πουλοπούλου και Κώστας Σιλβέστρος
Οδηγός Θεάτρου