Όταν η Κάλλας συνάντησε την Μονρό

Η Μαρία Κάλλας και η Μέριλιν Μονρό είχαν συναντηθεί μόνο μία φορά, στις 19 Μαΐου του 1962, στα γενέθλια του Τζον Κέννεντυ στο Madisson Square Garden της Νέας Υόρκης.

LIFOTEAM 16.10.2019 | 00:00

Μαρία Κάλλας: γεννημένη ως Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου ήταν κορυφαία Ελληνοαμερικανίδα υψίφωνος και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ντίβα της όπερας.

 

Μέριλιν Μονρό: γεννημένη ως Νόρμα Τζιν Μόρτενσον ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, που απασχόλησε ιδιαίτερα με την προσωπική της ζωή τη δεκαετία του 50.

 

Η Μαρία Κάλλας και η Μέριλιν Μονρό είχαν συναντηθεί μόνο μία φόρά, στις 19 Μαΐου του 1962, στα γενέθλια του Τζον Κέννεντυ στο Madisson Square Garden της Νέας Υόρκης. Λίγα γνωρίζουμε για το τι κουβέντες αντάλλαξαν, εάν αντάλλαξαν, οι δυο τους εκείνο το βράδυ. Τι θα μπορούσαν να είχαν πει δυο γυναίκες φαινομενικά εκ διαμέτρου αντίθετες;

 

Μια νέα συνάντηση φέρνει αυτές τις δυο γυναίκες κοντά. Μια πρόσκληση γίνεται η πρόκληση για μια νέα πιο ουσιαστική συνάντηση των δύο γυναικών. Ένα μπαρ αποτελεί το νέο σημείο συνάντησής τους. Δυο γυναίκες, δύο σύμβολα, δύο διαφορετικές πορείες, θα ενωθούν, θα συζητήσουν, θα καβγαδίσουν, θα φωνάξουν, θα διαφωνήσουν, θα συμφωνήσουν, θα γελάσουν, θα επιχειρήσουν να καταλάβουν η μία την άλλη.

ΠΟΤΕ16/10/2019 - 31/10/2019
ΠΟΥΑΛΦΑ - ΙΔΕΑ
ΣυγγραφέαςΟμάδα Dots
ΣκηνοθεσίαΆρτεμις Γρύμπλα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
ΠαίζουνΣταματοπούλου Δανάη, Τζελέπη Αναστασία
Άλλοι συντελεστέςΦώτα: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Οδηγός Θεάτρου