One One One: Ένα χορευτικό πείραμα ταξιδεύει στις λίμνες, τα ποτάμια και τις θάλασσες της Ελλάδας

Η performance θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα χωριά, οικισμούς και κωμοπόλεις της Ελλάδας.

The LiFO team, 25.6.2021 | 13:01

To Flux Laboratory Athens παρουσιάζει το χορευτικό έργο One One One που θα ταξιδέψει σε δέκα οικισμούς της ελληνικής υπαίθρου το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2021.

 

Το One One One  είναι ένα πείραμα για χορευτές και θεατές που δημιούργησε ο διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Ιωάννης Μανταφούνης. Δύο καρέκλες περιμένουν δύο θεατές, προσκαλώντας τους να ζήσουν μια μοναδική στιγμή, καθώς δύο performers θα χορέψουν γι’ αυτούς. Μέσα από το One One One, οι χορευτές μεταφέρουν τον θεατή σε μια πρωτόγνωρη, ωστόσο αφυπνιστική εμπειρία. Μεταφράζουν τα συναισθήματα του κοινού, τα μεταμορφώνουν και προτείνουν στους θεατές μια νέα διαδραστική και βιωματική εμπειρία χορού. Με αυθορμητισμό, χιούμορ και διαρκή μετασχηματισμό της κίνησης ξετυλίγεται μια απίστευτη βεντάλια συναισθημάτων και εικόνων, ενώ δημιουργείται μια μαγική στιγμή ανταλλαγής με το κοινό: μια εμπειρία που αμφισβητεί ρόλους και όρια, και, μολονότι δημόσια, παραμένει εντελώς προσωπική.

 

Ο ελληνικός τόπος είναι διάσπαρτος από ονειρικά τοπία, θαλάσσιους κόλπους, δάση, πηγές και ρυάκια, χωριά μικρά και μεγαλύτερα, με τη γη τους να κουβαλά ένα βαρύ ιστορικό φορτίο. Η  performance θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα χωριά, οικισμούς και κωμοπόλεις της Ελλάδας. Συμβολικός συνδετικός κρίκος τους είναι το νερό. Αναπόσπαστο κομμάτι κάθε πολιτισμικής ταυτότητας και, ταυτόχρονα, ένα στοιχείο που καθορίζει την καθημερινή ζωή και βιωσιμότητα των ανθρώπινων κοινοτήτων. Το νερό είναι το στοιχείο της κίνησης, της ενέργειας, του συναισθήματος, της κάθαρσης και της συγχώρεσης.

 

Το χορευτικό έργο One One One συμβαίνει ‘εκεί’, στους μικρούς ορεινούς τόπους που αναπτύσσονται γύρω από τα ποτάμια και τις λίμνες. Συμβαίνει ‘εκεί’, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια, στις πλατείες – στους δημόσιους χώρους, στα λιμάνια των νησιών. Συμβαίνει ‘εκεί’ για τους κατοίκους και με τους κατοίκους.  Μέσα από το ταξίδι  του One One One γεννιούνται ιστορίες που κουβαλούν μαζί τους ένα κομμάτι από το πνεύμα του κάθε τόπου, καθώς καταγράφονται με μία κάμερα και συνυφαίνονται τελικά σε ένα φιλμ.

 

Προγραμματισμένες δράσεις - καλοκαίρι 2021

• 26 Ιουνίου: Σπέτσες, Άγαλμα Μπουμπουλίνας. Σε συνεργασία με τον Δήμο Σπετσών, τον Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών και το Poseidonion Grand Hotel

• 10 Ιουλίου: Δημητσάνα, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

• 11 Ιουλίου: Στυμφαλία, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

• 17 Ιουλίου: Βυζίτσα Πηλίου, Θέατρο στο Βουνό

• 31 Ιουλίου: Βωβούσα Ιωαννίνων, Φεστιβάλ Βωβούσας

• 28 Αυγούστου: Μεσολόγγι, Φεστιβάλ Messolonghi By Locals

 

Σύλληψη &  χορογραφία: Ιωάννης Μανταφούνης

Χορεύουν: Θάνος Ραγκούσης, Δέσποινα Σανίδα - Κρεζία, Συμεών Τσακίρης, Αντιγόνη Φρυδά

Οργάνωση: Mélanie Fréguin

Παραγωγή: Cie Ioannis Mandafounis & Flux Laboratory Athens

 

Για την περίοδο 2021-2023, η Cie Ioannis Mandafounis λαμβάνει στήριξη από την πόλη της Γενεύης, την πολιτεία της Γενεύης και από το Pro Helvetia-Swiss Arts Council.

 

Υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα

Οδηγός Θεάτρου