«Ο Ταχυδρόμος του Νερούδα» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μια γνήσια ρομαντική ερωτική ιστορία με φόντο τις πολιτικές αναταραχές στη Χιλή, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Αντόνιο Σκαρμέτα, ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή Αθηναΐς, σε σκηνοθεσία Μίκαελ Ζάιμπελ.

The LiFO team, 29.10.2021 | 17:11

Η θεατρική παράσταση «Il Postino / Ο Ταχυδρόμος του Νερούδα» σε σκηνοθεσία Μίκαελ Ζάιμπελ, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη θεατρική σκηνή Αθηναΐς, από την Olympia Culture. 

 

Η παράσταση είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του βραβευμένου Χιλιανού συγγραφέα Αντόνιο Σκαρμέτα, ενώ έχει γυριστεί και ομότιτλη κινηματογραφική επιτυχία, που ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 1996. 

 

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1960. Πολιτικές αναταραχές πλήττουν τη Χιλή. Ο ποιητής της επανάστασης και του έρωτα Πάμπλο Νερούδα βρίσκεται αυτοεξόριστος σε ένα νησί. Του πηγαίνει καθημερινά την αλληλογραφία του, ο Μάριο, ένας νεαρός ταχυδρόμος. Μια φιλία ξεκινά ανάμεσα στους δυο ηλικιακά και κοινωνικά αταίριαστους άνδρες. Συζητήσεις για την πολιτική, την ποίηση και τη λογοτεχνία. Αλλά κυρίως για τον έρωτα. Θα καταφέρει ο ποιητής να βοηθήσει τον ταχυδρόμο να αγαπηθεί από την όμορφη Μπεατρίς και να την κατακτήσει; 

 

Il Postino / Ο Ταχυδρόμος του Νερούδα

 

Ο Μάριο θα ανακαλύψει πως η ποίηση δεν είναι προνόμιο των λίγων και μορφωμένων. Σε μια στείρα από ρομαντισμό εποχή, το θεατρικό «Ιl Postino» έρχεται να υμνήσει τον έρωτα και τη φιλία και να αναδείξει την καταλυτική επίδραση της μεγάλης ποίησης στην καθημερινότητα των συνηθισμένων ανθρώπων. 

 

Η παράσταση ανεβαίνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. 

 

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Σπύρος Σταμούλης, Κωνσταντίνος Συράκης, Τόνια Ζησίμου, Ελίνα Γιαννάκη, Σάκης Τσινιάρος, Θανάσης Τσιδίμης.  

 

Ταυτότητα παράστασης 

Σκηνοθεσία: Michael Seibel  

Σκηνικά – Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά 

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα 

Μουσική: Τάσος Καρακατσάνης 

 

 

Info 

Πού: θεατρική σκηνή Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός 

Πότε: κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 

Πρεμιέρα: Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 

Ώρα έναρξης: 21.00   
Διάρκεια: 75’ 

Εισιτήρια: 20€ (Α θέση), 16€ (Β θέση), 13€ (Γ θέση, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ και άνω των 65) 

  • Προπώληση εισιτηρίων: 15€ 

https://www.viva.gr/tickets/theater/il-postino-o-tachydromos-tou-nerouda/  

  • κάθε Σάββατο και Κυριακή ως Αμιγής χώρος.         

(Οι θεατές εισέρχονται μετά από επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.) 

  

  • κάθε Παρασκευή ως Μεικτός χώρος. 

(Οι θεατές εισέρχονται μετά από επίδειξη rapid test με διάρκεια 48 ωρών, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.) 

  

*Αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο είναι απαραίτητα προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.