Ο Μικρός Πρίγκιπας

Το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας ανεβάζει η Άννα Παπαμάρκου.

LIFOTEAM 13.10.2019 | 00:00

Μετά «το Αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουάιλντ, ένα ακόμη παιδί των αστεριών εμπνέει τον θίασο «Λώτινος Ήλιος» και τη σκηνοθέτιδα Άννα Παπαμάρκου.


«Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα κάνει το μεγάλο του ταξίδι από πλανήτη σε πλανήτη και θα προσγειωθεί στη σκηνή του AlteraPars, για να παίξει και να μας τραγουδήσει παρέα με την αλεπού του:«μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια».


«Ο Μικρός πρίγκιπας» είναι ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Εκδόθηκε για πρώτη φορά στις 6 Απριλίου του 1943 κι έκτοτε έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 300 γλώσσες και διαλέκτους. Έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ο συγγραφέας του, ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, βιώνοντας την αναταραχή του Β'Παγκοσμίου Πολέμου,ένιωσε βαθιά την ανάγκη να μιλήσει για το υπέροχο παιδί που κάποτε ήμασταν και που κρύβεται λησμονημένο μέσα μας. Το παραμύθι του είναι ένα φιλοσοφικό, συμβολικό και αλληγορικό ταξίδι υπενθύμισης του ίδιου μας του εαυτού. Μιλάει για εκείνες τις ρομαντικές αρετές που κάνουν τη ζωή όμορφη στην απλότητά της.

ΠΟΤΕ13/10/2019 - 17/11/2019
ΠΟΥALTERA PARS - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΣυγγραφέαςAntoine de Saint-Exupéry
ΣκηνοθεσίαΆννα Παπαμάρκου
ΠαίζουνΑελλώ Βαρδοπούλου-Γαλάνη, Χαρά Αδαμίδου, Μάριος Σακκάς Παραγωγή: Λώτινος Ήλιος
Άλλοι συντελεστέςΣκηνογραφία/Ενδυματολογία: Απολλωνία Θεοχάρις, Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Οδηγός Θεάτρου