Ο κύκλος με την κιμωλία


Το έργο του Μπρεχτ, πάντα ζωντανό και επίκαιρο, αν και γραμμένο το 1945, μοιάζει σαν να γράφτηκε για να μιλήσει για το σήμερα. Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον το έργο αντιτάσσει την ανθρωπιά και την καλοσύνη, μια καλοσύνη ενεργητική, αποτελεσματική και χρήσιμη. Η παράσταση, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που γνώρισε την προηγούμενη θεατρική σεζόν, θα παρουσιαστεί για 2η χρονιά σε μετάφραση - σκηνοθεσία του Κώστα Νταλιάνη και με έναν 12μελή θίασο.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία» εδώ

 

Τα Όρια

Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί

 

Ο θίασος Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά ένα σύγχρονο ρουμάνικο έργο των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, με την Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα.

 

Το έργο έχει ως θέμα ένα πραγματικό περιστατικό κακοποίησης (bullying) που συνέβη σε ένα σχολείο της Ρουμανίας και είχε στόχο ένα υπέρβαρο κορίτσι. Η καθηγήτρια που προσπαθεί να το υπερασπιστεί πέφτει κι αυτή θύμα κακοποίησης. Ξεκινώντας από αυτό το περιστατικό, το έργο και η παράσταση διεισδύουν στο καυτό ζήτημα της παιδείας με θάρρος και καυστικό χιούμορ. 

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Τα Όρια» εδώ

Οδηγός Θεάτρου