Ο Γρηγόρης Καραντινάκης σκηνοθετεί το έργο του Josep Maria Miro που ανεβαίνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο 104. Το Nerium Park, το πάρκο με τις πικροδάφνες, το μεγάλο οικοσύστημα με τα πολλά μπλοκ πολυκατοικιών, τις πισίνες και τα καταστήματα ανοίγει τις πόρτες του στους πρώτους αγοραστές ενός από τα εκατοντάδες διαμερίσματά του. 

 

O Ζεράρ και η Μάρτα, ένα νεαρό ζευγάρι με όνειρα για το μέλλον, έρχονται ως έποικοι από έναν κόσμο σε κάποιον άλλο για να ευτυχήσουν, να τρέξουν μπροστά με τη δύναμη των νιάτων, των ονείρων και της αγάπης τους. Γύρω τους τα κενά διαμερίσματα, τα κενά καταστήματα, οι κενές παιδικές χαρές, οι κενοί δρόμοι και το πάρκο με τις πικροδάφνες. Βαδίζουν μέσα στον χρόνο σαν σχοινοβάτες αιωρούμενοι, ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, ανάμεσα στις σκιές και στους ήχους ενός τοπίου που δεν πρόκειται να κατοικηθεί ποτέ. 

 

Τι συμβαίνει σε αυτούς τους δύο ανθρώπους; Πώς θα είναι πλέον η ζωή τους, τι θα συμβεί στη σχέση τους όταν αρχίσει η φθορά της κρίσης και όταν πια μείνουν μόνοι τους σε έναν τεράστιο άδειο συνοικισμό που μοιάζει με κενοτάφιο;  

 

Ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα κατά τη διάρκεια ενός έτους κάνουν ένα ταξίδι μέσα στη σχέση τους, θυσιάζοντας ό,τι πολυτιμότερο έχουν. 

 

Το έργο Nerium Park είναι μια σύγχρονη ελεγεία για την αποξένωση και την απώλεια στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Η κρίση όμως δεν είναι μόνο οικονομική. Η μετάφραση είναι του Els De Paros.

 

Nerium Park του Josep Maria Miro
Nerium Park

 

Nerium Park του Josep Maria Miro
Nerium Park

 

Nerium Park του Josep Maria Miro
Nerium Park

 

Nerium Park του Josep Maria Miro
Nerium Park

 

Nerium Park του Josep Maria Miro
Nerium Park

 

 

Πρωταγωνιστούν: Βιργινία Ταμπαροπούλου, Αστέριος Πελτεκής


Θέατρο 104 

Ευμολπιδών 41, Γκάζι,

210 3455020, 6951 269828

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετ.-Παρ. 21:15

 

Οδηγός Θεάτρου