Μπαλέτο της ΕΛΣ | Θυμήσου, σώμα… | 26 Μαΐου – 22 Ιουνίου 2021 | nationalopera.gr/GNOTV 

Με τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της ΕΛΣ 

The LiFO team, 21.5.2021 | 12:13

Δώδεκα νέες πρωτότυπες και ευρηματικές χορογραφίες πάνω σε έργα Ελλήνων συνθετών από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει το 5ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της ΕΛΣ με τίτλο Θυμήσου, σώμα… στην GNO TV. Οι δωρεάν προβολές των βίντεο του Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη και καλλιτεχνική επιμέλεια Κωνσταντίνου Ρήγου, θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Μαΐου έως τις 22 Ιουνίου 2021 και θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό για 30 μέρες μετά την πρεμιέρα τους. Το Φεστιβάλ υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

 

Στις δώδεκα μικρού μήκους ιστορίες χορού που θα προβληθούν σε τέσσερα μέρη, οι Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ δραπετεύουν από τη σκηνή του θεάτρου και μεταφέρονται σε απρόβλεπτους χώρους της πόλης: από τον Θόλο και το πάρκινγκ του ΚΠΙΣΝ, τα κατασκευαστικά εργαστήρια της ΕΛΣ και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέχρι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων στο κέντρο της Αθήνας, σε διαδρόμους ξενοδοχείων, ασανσέρ και ερημικές παραλίες. Κάθε χώρος και μια ξεχωριστή εμπειρία, μια δυνατή ανάμνηση, κάθε σώμα και μια ιστορία, μια άλλη αφήγηση. Ομαδικές συνθέσεις, ντουέτα και σόλο σε ένα ατελείωτο χορευτικό ταξίδι μέσα από μνήμες και αισθήσεις. 

 

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με το έργο Dancing Cloud, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του διακεκριμένου Α΄ Χορευτή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αλεξάνταρ (Σάσα) Νέσκωβ. 

 

 

Οδηγός Θεάτρου