ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη από την εφηβική θεατρική ομάδα «Εμείς Εμείς»

Στην πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) στις 2 Ιουλίου 2022, ώρα 21.00

The LiFO team, 24.6.2022 | 12:37

Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση από τους θεατές που γέμισαν την Πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) στα τέλη Μαΐου, η εφηβική θεατρική ομάδα «Εμείς Εμείς», υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen, παρουσιάζει ξανά το αριστούργημα του Ευριπίδη "ΜΗΔΕΙΑ", στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, ώρα 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

 

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή», που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). 

 

Όπως σημειώνει η σκηνοθέτις: Πριν από 5 χρόνια, κάναμε ένα ασύλληπτο πείραμα να ανεβάσουμε τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή στην ολότητα του, με παιδιά 8 χρονών. Το εγχείρημα έγινε στη Πλατεία Κουμουνδούρου με προδιαγραφές κανονικής παράστασης, φωτισμούς, ήχο και χειλόφωνα για τα 6 παιδιά- ηθοποιούς  που υποδύθηκαν όλους τους ρόλους και μετέφεραν το κείμενο στο μεγάλο κοινό που μαζεύτηκε στη Πλατεία για να τους παρακολουθήσει. Η επιτυχία της παράστασης είχε ως αποτέλεσμα να μας προσκαλέσουν στο Μουσείο Μπενάκη όπου η παράσταση επαναλήφθηκε το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου στο Αίθριο του Μουσείου με πάνω από τριακόσιους θεατές.

 

Τώρα η ομάδα «Εμείς Εμείς» ανεβάζει τη ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη. Η ΜΗΔΕΙΑ είναι ένα έργο δυναμικό, που μιλάει για πολλές πτυχές της σημερινής μας κατάστασης, τη δύναμη της γυναίκας, την αδικία, την ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν οι ρόλοι και η ίδια η κοινωνία. Η Μήδεια επαναστατεί λόγω της αδικίας που έχει υποστεί και μιλάει λόγια σοφά για την κοινωνία και τη γυναίκα.  

 

Η ομάδα των ηθοποιών, σαν μια ροκ/πανκ μπάντα, παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας φύσης, τη δύναμη της αλλά και την ευαισθησία της και θέτει προβληματισμούς. Όλους τους ρόλους αντρικούς και γυναικείους του έργου υποδύονται κορίτσια 10-13 χρονών. Παράλληλα με την απόδοση του κειμένου, αυτά τα νέα κορίτσια παίζουν μουσική επί σκηνής, τραγουδάνε και χορεύουν. 

 

Οι πρόβες γίνονται εδώ και ένα χρόνο. Υπάρχει μια τεράστια δύναμη στο να ακούμε τα λόγια των αρχαίων κειμένων από νεαρά παιδιά, στη συγκεκριμένη περίπτωση από τις γυναίκες του αύριο!

 

Η παράσταση διαρκεί 95 λεπτά

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 

Οκτώ κορίτσια, ηλικίας 10 έως 13 ετών

Δύο αγόρια, 7 και 8 ετών

Ένα κοριτσάκι 7 ετών

και δύο ακόμα κορίτσια, 3 και 7 ετών

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη Knutsen

Σκηνικά: Νατάσσα Χρυσαφίνη-Κική Πίττα

Κοστούμια: Ανδρέας Αντωνίου

Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή

Μουσική: Στέφανος Σκουλικάρης / Νίκος Πατεράκης

Μουσική διδασκαλία: Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά

 

Πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου)

Σάββατο 2 Ιουλίου, στις 21.00

Είσοδος Ελεύθερη

Οδηγός Θεάτρου