Όλοι γνωρίζουν τον Σωκράτη, τον Καρλ Μαρξ και τον Σίγκμουντ Φρόιντ. Αλλά πόσοι έχουν ακούσει για την Ξανθίππη, την Τζένη Μαρξ και τη Μάρθα Φρόιντ;

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Τατιάνα Λύγαρη σκηνοθετεί στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου, το Τρένο στο Ρουφ, το εξαιρετικό έργο Κρυμμένες που βγάζει από τη λήθη τις συζύγους τριών μεγαλοφυών ανδρών που άλλαξαν τον ρου της ανθρωπότητας.

 

Μεταξύ Ιστορίας και μυθοπλασίας, το έργο των Yossefa Even-Shoshan και Dalia Shimko αποκαλύπτει με ευαισθησία και χιούμορ στιγμές από την καθημερινότητα των μεγάλων αυτών προσωπικοτήτων, προβάλλοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι τρεις σημαντικές γυναίκες αυτών των ζευγαριών στην ανάπτυξη και εξέλιξη του έργου των μεγαλοφυών συζύγων τους, ενώ οι ίδιες παρέμειναν κρυμμένες στις παρυφές της Ιστορίας. 

 

Δημιουργώντας μια φανταστική, αλλά αληθοφανή ιστορία, οι Κρυμμένες προσφέρουν ψυχαγωγία αλλά και άγνωστες ιστορικές στιγμές, ενώ αναδεικνύουν το ζήτημα των έμφυλων ανισοτήτων, επίκαιρο μέχρι σήμερα.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Το ηλεκτρικό κορίτσι» εδώ.

Οδηγός Θεάτρου