Καρυοθραύστης από τα μπαλέτα Μπολσόι στην οθόνη του Μεγάρου Μουσικής

Η παράσταση προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Μπολσόι και την Pathé Live.

The LiFO team, 1.12.2021 | 10:08

«Ο Καρυοθραύστης», το φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο μπαλέτο που γοητεύει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στο Θέατρο Μπολσόι! Φέτος, η υπέροχη ιστορία της κούκλας-καρυοθραύστη, που βασίζεται στην αγαπημένη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, μεταδίδεται δορυφορικά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα (Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας). Μια μαγική παραγωγή για όλη την οικογένεια με λαμπερά κοστούμια, χιονονιφάδες που χορεύουν και παιχνίδια που ζωντανεύουν! Τη χορογραφία και το λιμπρέτο υπογράφει ο σπουδαίος Γιούρι Γκριγκορόβιτς.

 

Η παράσταση προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Livefrom Moscow).

 

Μπαλέτο κατεξοχήν γιορτινό, εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι του Χόφμαν και βασισμένο στην «αθάνατη» παρτιτούρα του Τσαϊκόφσκι που γράφτηκε το 1892, ο «Καρυοθραύστης» εξακολουθεί να μαγεύει το κοινό ολόκληρης της υφηλίου, με τις συναρπαστικές περιπέτειες των χαρακτήρων του. Στην εκδοχή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι χορευτές των Μπαλέτων Μπολσόι, η  MargaritaShrainer [Μαργαρίτα Σράινερ] (Κλάρα-Μαρία) και ο Semyon Chudin [Σεμιόν Τσούντιν] (Πρίγκιπας-Καρυοθραύστης).

 

Παραμονή Χριστουγέννων. Η κούκλα-καρυοθραύστης της Κλάρας-Μαρίας, δώρο του νονού της Ντρόσσελμαγερ, μεταμορφώνεται σε έναν γοητευτικό πρίγκιπα που την οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο των ζαχαρωτών, των νεράιδων, των παιχνιδιών, της Βασίλισσας του Χιονιού. Ξαφνικά, όμως, μπροστά στην Κλάρα-Μαρία και στον Πρίγκιπα εμφανίζονται ο Βασιλιάς των Ποντικών και ο στρατός του με απειλητικές διαθέσεις.

 

Ο Καρυοθραύστης

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου | 17:00

Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Χορογραφία–Λιμπρέτο: Γιούρι Γκριγκορόβιτς (βασισμένο στους E.T.A. Hoffmann και Marius Petipa)

ΔΙΑΝΟΜΗ

Κλάρα-Μαρία: Margarita Shrainer

Πρίγκιπας/Καρυοθραύστης: Semyon Chudin

Ντρόσσελμαγερ: Denis Savin

Ο Βασιλιάς των Ποντικών: Alexander Vodopetov

Μαζί τους, το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € (γενική είσοδος)

Διάρκεια: 2 ώρες και 15 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)