Η αληθινή ιστορία της Κάντως Τζαβέλλα από την ιστορική οικογένεια των Τζαβελλαίων της Ηλείας αναβιώνει επί σκηνής σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Τζαβέλλα.

 

Το έργο εκτυλίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του Επίκουρου Απόλλωνα, κοντά στην Ανδρίτσαινα, και συγκεκριμένα στο Δραγώι, το καλοκαίρι του 1821. Εκεί, μια ιστορία αγάπης στα βαριά χρόνια της σκλαβιάς έχει πρωταγωνίστρια την Κάντω Τζαβέλλα, που θυσιάστηκε ως μια νέα Ιφιγένεια για να μην αιματοκυλιστεί ο τόπος της, οι ρίζες της, από τους Τούρκους.

 

Τραγικά πρόσωπα στην ιστορία αυτή, γυναίκες και άνδρες της εποχής που θυσιάστηκαν στο όνομα της ελευθερίας της πατρίδας μας. Μια ιστορία που προφητεύει ότι τίποτα δεν θα ξεχαστεί αν οι άνθρωποι περπατήσουν ο ένας δίπλα στον άλλον.

 

Στην παράσταση, που ξεκινά την περιοδεία της τον Ιούλιο, συμμετέχει ένας μεγάλος θίασος πρωταγωνιστών με την Όλγα Πολίτου, την Αθηνά Τσιλύρα, τη Νέλλη Γκίνη, τον Ορφέα Παπαδόπουλο και άλλους δέκα ηθοποιούς. Μαζί τους ο Γιώργος Γιαννόπουλος και η ερμηνεύτρια δημοτικών τραγουδιών Κατερίνα Κόρου, που έρχεται να μας ταξιδέψει με τη μαγική της φωνή.

 

Kάντω Τζαβέλλα του Θανάση Σταυρόπουλου

 

Κείμενο: Θανάσης Σταυρόπουλος 

Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας

Σκηνικά: Βασίλης Σακκής

Κοστούμια παράστασης: Εργαστήρι Ελληνικών Παραδοσιακών Φορεσιών Αιμιλία Γιαννοπούλου, Πύργος Ηλείας

Χορεύει το παραδοσιακό ελληνικό συγκρότημα Ελπάχο - Δικταίοι Καστρινοί, Γιώργος Φραγκάκης

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Πρώτες στάσεις περιοδείας

Κυριακή 25/7: Θέατρο Βριλησσίων «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Τετάρτη 28/7: Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Σάββατο 31/7: Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης Δ. Κιντής

Κυριακή  1/8: Βεάκειο Θεατρο Πειραιάς