Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Ζακ Λακαρίερ

Τρεις ηθοποιοί και τρεις μουσικοί εξερευνούν τον μυστικό χάρτη που συνθέτουν οι περιηγήσεις του Ζακ Λακαριέρ στην Ελλάδα.

LIFOTEAM 20.4.2017 | 00:00

Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται με το Γαλλικό Ινστιτούτο, παρουσιάζοντας τη δράση «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Ζακ Λακαρίερ», σε σκηνοθεσία Φωτεινής Παπαδόδημα.

 

Τρεις ηθοποιοί και τρεις μουσικοί εξερευνούν τον μυστικό χάρτη που συνθέτουν οι περιηγήσεις στην Ελλάδα του Ζακ Λακαριέρ ενός μοναδικού ταξιδιώτη, ποιητή, συγγραφέα, “εραστή’’ της ελληνικής γλώσσας, γης και ιστορίας.

Μοναχικός ταξιδιώτης, στα χνάρια του Ηρόδοτου, του Παυσανία, μεταφραστής των μεγάλων ποιητών, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, διασχίζει την ελληνική γη, συχνά με τα πόδια, ατενίζοντας “τη μιζέρια και την ομορφιά σαν δύο πλαγιές του ίδιου λόφου”.

 

Η σκηνοθέτις της δράσης σημειώνει: «Με τον Λακαριέρ ταξιδεύουμε κι εμείς χρησιμοποιώντας τη μουσική σαν οδηγό, αναδημιουργώντας μπροστά στα μάτια του θεατή στιγμές από τις περιπλανήσεις του στην Ελλάδα. Κάθε σταθμός είναι αφορμή για να μιλήσουμε για ορισμένα από τα “θαύματα’’ του πνεύματος που συντελέστηκαν εδώ, αλλά και για τον διαρκή αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία. Το μήνυμα του Ζακ Λακαριέρ στον καθένα από μας, είναι κατά τη γνώμη μου, η επιτακτική ανάγκη να θυμηθούμε την “ομορφιά” με οποιοδήποτε τρόπο μας παρουσιάζεται και να ζήσουμε μόνο γι’ αυτή».

ΠΟΤΕ20/04/2017 - 28/05/2017
ΠΟΥΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου
ΣυγγραφέαςΕπιλεγμένα κείμενα του Ζακ Λακαριέρ
ΣκηνοθεσίαΦωτεινή Παπαδόδημα
ΧορογραφίαPauline Huguet
ΠαίζουνΓιώργος Κέντρος, Αμαλία Τσεκούρα, Ελεάννα Καυκαλά Φωτεινή Παπαδόδημα
Άλλοι συντελεστέςΜουσικοί: Φωτεινή Παπαδόδημα, Γιώργος Παλαμιώτης, Λεωνίδας Σαραντόπουλος
Οδηγός Θεάτρου