H Νατάλια Οσίποβα, το αστέρι του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας, στο Ηρώδειο

Η Natalia Osipova, δεν αρκείται στο να χορεύει μόνο τους ρόλους της κλασικής χορευτικής παράδοσης, πειραματίζεται αδιάκοπα με το σύγχρονο χορευτικό είδος και προσπαθεί να βρει νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης.

The LiFO team, 1.9.2022 | 13:52

Η διαχρονική ιστορία της Carmen, του Prosper Mérimée - η βάση για την εμβληματική όπερα του Bizet- ένα έργο για την αγάπη, το πάθος και το φόνο έρχεται και πάλι στην σκηνή, σε μια νέα σύγχρονη προσαρμογή, συγχωνεύοντας σε αυτό το εμβληματικό κλασικό μπαλέτο, τις πραγματικές ζωές των χορευτών.

 

H Natalia Osipova μετά την παρουσίαση της πρεμιέρας του CARMEN reimagined στο Εδιμβούργο και στην συνέχεια στο Southbank του Λονδίνου το 2022, με πρωταγωνίστρια την ίδια και μια ομάδα διεθνών σούπερ-σταρ του χορού, έρχεται στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για μία μοναδική παράσταση, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους.

 

Η Carmen ξαναϊδωμένη μέσα από τα μάτια της καταξιωμένης Ολλανδής χορογράφου Didy Veldman, επιτρέπει στο κοινό να δει τους χαρακτήρες του έργου - την Carmen, τον Don José και τον Escamillo - όχι μόνο μπροστά, αλλά και πίσω από τα φώτα, όπου οι χορευτές αναπτύσσουν τις δικές τους σχέσεις, παράλληλα με αυτές των ρόλων που υποδύονται. Η περίφημη ιστορία της κλασικής Carmen, παρεισφρέει σιγά σιγά στην πραγματική τους ζωή.

 

Μέσα από γρήγορες αλλαγές και σκηνικές ανατροπές, οι χορευτές ενδύονται και απεκδύονται αλλεπάλληλα τους χαρακτήρες τους, κάνοντας την “γραμμή” ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα να μοιάζει λιγότερο σαφής. Με έντονη σωματική γλώσσα, απαράμιλλη θεατρικότητα και ιδιόμορφη αίσθηση του χιούμορ, αυτή η σύγχρονη προσέγγιση της Carmen, σφύζει από ενέργεια και ρίχνει νέο φως στο αστέρι του κλασσικού μπαλέτου, την πολυβραβευμένη Natalia Osipova, πρώτη μπαλαρίνα του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας.

 

Πληροφορίες: 

CARMEN reimagined

ΗΡΩΔΕΙΟ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00

Στον ρόλο της Carmen, η Natalia Osipova
 

Μαζί της χορεύουν:

ESCAMILLO: Denis Matvienko
JOSE: Jason Kittelberger

MICHAELA: Hannah Ekholm
FAN/CLEANER/CAMERAMAN: Eryck Brahmania

 

Σκηνοθεσία / Χορογραφία: Didy Veldman
Μουσική Σύνθεση: Dave Price
Σκηνικά & Κοστούμια: Nina Kobiashvili
Video Artists: Oleg Mikhailov, Eric Islamov
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ben Ormerod

Οδηγός Θεάτρου