Θέατρο Άνεσις

Μάρτυρας κατηγορίας

 

Η Happy Productions παρουσιάζει στο θέατρο Άνεσις το βραβευμένο δικαστικό αριστούργημα της Άγκαθα Κρίστι, ένα συναρπαστικό δικαστικό θρίλερ που με το ιδιαίτερο χιούμορ του και τις συνεχείς ανατροπές κρατά το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο από την πρώτη στιγμή ως το αποκαλυπτικό φινάλε.

 

Ο Μάρτυρας κατηγορίας θεωρείται όχι μόνο το πιο καλογραμμένο και επιτυχημένο έργο της Κρίστι αλλά ίσως και το πιο συναρπαστικό θρίλερ όλων των εποχών, με το φινάλε του να έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο απροσδόκητα και συναρπαστικά που γράφτηκαν ποτέ!

 

Ο Λέοναρντ Βόουλ κατηγορείται για τη δολοφονία μιας πλούσιας χήρας. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Ο δαιμόνιος ποινικολόγος Ουίλφρεντ Ρόμπαρτς που αναλαμβάνει την υπεράσπισή του, ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουρος για την ενοχή του. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου, όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. Μόνη μάρτυρας για την υπεράσπισή του είναι η αινιγματική σύζυγός του, που κρατάει την άκρη του νήματος και τη λύση του γρίφου.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας» εδώ

 

Θέατρο Νέος Ακάδημος

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι

 

H Happy Productions παρουσιάζει τρεις παραστάσεις από σημαντικούς συγγραφείς του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

 

Tο αριστούργημα του διεθνούς ρεπερτορίου, Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι,του Τένεσι Ουίλιαμς παρουσιάζεται στον Νέο Ακάδημο σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και μουσική Σταύρου Γασπαράτου.

 

Η πλούσια και αυταρχική κυρία Βέναμπλ (Φιλαρέτη Κομνηνού) λάτρευε παθολογικά τον ποιητή γιο της Σεμπάστιαν και κάθε καλοκαίρι οι δυο τους ταξίδευαν μαζί. Το περσινό καλοκαίρι, όμως, για πρώτη φορά δεν τον συνόδευσε εκείνη στις διακοπές του αλλά η νεαρή ξαδέλφη του Κάθριν (Αναστασία Παντούση) που επωμίστηκε τον ρόλο που κατείχε εκείνη μονοπωλιακά ως τότε.

 

Εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι, όμως, ο Σεμπάστιαν πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Όταν η σοκαρισμένη Κάθριν αφηγείται την πραγματικότητα γύρω από τον θάνατό του, η κυρία Βέναμπλ αρνείται να την πιστέψει και προσπαθεί να πείσει/δωροδοκήσει τον διακεκριμένο νευροχειρουργό Τζον Κούκροβιτς (Δημήτρης Τσίκλης) να τη χαρακτηρίσει φρενοβλαβή και να της κάνει λοβοτομή.

 

Ο γιατρός, δείχνοντας ψυχραιμία, σύνεση και ανωτερότητα, χωρίς να επηρεάζεται από το χρηματικό δέλεαρ και τους εκβιασμούς της κυρίας Βέναμπλ, προσπαθεί να κατανοήσει τη θέση της Κάθριν. Η κοπέλα θα ακουμπήσει πάνω του και θα τον εμπιστευτεί, ενώ εκείνος θα βυθιστεί αργά μέσα στον σκιερό και μυστηριώδη κόσμο που περιβάλλει την οικογένεια Βέναμπλ.

 

Το έργο εξετάζει θέματα όπως η οικογένεια, η σεξουαλικότητα, η τρέλα. Μέσα από έντονους διαλόγους και συγκλονιστικές σκηνές αναδεικνύει τις πολύπλοκες σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες και το πώς οι μνήμες και οι αλήθειες μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή τους.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» εδώ

 

Unfriend

H Happy Productions παρουσιάζει τρεις παραστάσεις από σημαντικούς συγγραφείς του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου
H αριστουργηματική μαύρη κωμωδία Unfriend, η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία των τελευταίων χρόνων στο West End, παρουσιάζεται αποκλειστικά από τη Happy Productions στον Νέο Ακάδημο.

 

H αριστουργηματική μαύρη κωμωδία Unfriend, η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία των τελευταίων χρόνων στο West End, παρουσιάζεται αποκλειστικά από τη Happy Productions στον Νέο Ακάδημο, σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, με την Κατερίνα Διδασκάλου σε έναν κωμικό ρόλο-έκπληξη, τη Βάσω Λασκαράκη, η οποία επιστρέφει στη θεατρική σκηνή μετά από απουσία αρκετών ετών, και ένα επιτελείο γνωστών ταλαντούχων ηθοποιών.

 

Το έργο, που γράφτηκε το 2020 από τον Steven Moffat, τον σπουδαιότερο σύγχρονο κωμικό συγγραφέα στο Ηνωμένο Βασίλειο («Doctor Who», «Sherlock», «Dracula», «Coupling»), χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως «η πιο αστεία κωμωδία όλων των εποχών».

 

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ο Πέτρος και η Ντέπι, ένα αγαπημένο «καθωσπρέπει» ζευγάρι, γνωρίζεται με την Έλσα, μια εκκεντρική, διαχυτική χήρα! Συμφωνούν από ευγένεια να παραμείνουν σε επαφή στα social media. Λίγους μήνες αργότερα η Έλσα τους επισκέπτεται απρόσκλητη, ανακοινώνοντάς τους ότι θα μείνει μαζί τους μία ολόκληρη εβδομάδα! Με άλλα λόγια, τους γίνεται τσιμπούρι, φέρνοντάς τους σε δύσκολη θέση! Όταν το ζευγάρι αποφασίζει να αναζητήσει κάποια στοιχεία στο διαδίκτυο για την ανεπιθύμητη φιλοξενούμενή του, αφού δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτή, ανακαλύπτουν ότι μπορεί να είναι μια στυγνή δολοφόνος, μια serial killer! 

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Unfriend» εδώ

Οδηγός Θεάτρου