Το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου Πορεία

Το ρεπερτόριο της σεζόν 2016-2017 περιλαμβάνει τρεις επαναλήψεις και μια καινούρια παραγωγή

LIFOTEAM 23.9.2016 | 20:29

Το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου Πορεία
Οι πρωταγωνιστές, οι συντελεστές και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Πορεία Δημήτρης Τάρλοου στη συνέντευξη Τύπου

 

Ξεκινώντας με μια μικρή ανασκόπηση της «ιδιαίτερα επιτυχημένης» χρονιάς που πέρασε, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Πορεία Δημήτρης Τάρλοου παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμα για την φετινή σεζόν.


Αυτό περιλαμβάνει τρεις επαναλήψεις, δύο συμπαραγωγές, που επανασυστήνονται στο κοινό και μια καινούρια παραγωγή.


Στο πλαίσιο αυτό, επανέρχεται στο θέατρο Πορεία, στις 28 Σεπτεμβρίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, ενώ, μετά τη θερμή ανταπόκριση από το κοινό, ανεβαίνουν για δεύτερη χρονιά, από τις 26 Οκτωβρίου οι «Τρεις Αδελφές» του Αντον Τσέχοφ. Και οι δυο παραστάσεις σκηνοθετημένες από τον Δημήτρη Τάρλοου.

 

Το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου Πορεία
Oι «Τρεις Αδελφές» του Αντον Τσέχοφ


Μια ακόμα παράσταση που ανέβηκε πέρυσι στο θέατρο Πορεία, η εξαιρετική «Μιράντα», βασισμένη στην Τρικυμία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σκηνοθετημένη από τον Οσκάρας Κορσουνόβας, θα παιχτεί από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου, στο Φεστιβάλ Δημητρίων της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, επαναλαμβάνεται φέτος η «Σκακιστική Νουβέλα», μια διασκευή πάνω σε κείμενο του Στέφαν Τσβάιχ, σκηνοθετημένη από την Μαριλίτα Λαμπροπούλου, με τον Γιάννη Νταλιάνη, σε «ένα μονόλογο που εξερευνά τα όρια του ανθρώπινου μυαλού, την ελευθερία έξω και μέσα μας», ενώ στην σκηνή του Θεάτρου Πορεία, έρχεται -μετά το Φεστιβάλ Αθηνών- και το «'21» του Αρη Μπινιάρη, μια συρραφή αυθεντικών κειμένων της Επανάστασης του 1821, υπό τη μορφή ροκ ορατορίου για τους «ανώνυμους εκείνους ανθρώπους που τα έβαλαν με μια αυτοκρατορία ντόπιων και ξένων δυναστών και τελικά επιβραβεύθηκαν με την βασιλεία ενός νέου δυνάστη».

 

Το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου Πορεία
«Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση


Η ολοκαίνουρια φετινή παραγωγή του θεάτρου είναι οι «Τρειςευτυχισμένοι» του Ευγένιου Λαμπίς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, που κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο. Στο «διαβολικό χιούμορ» του Λαμπίς αναφέρθηκαν τόσο ο Δημήτρης Τάρλοου όσο και ο Γιάννης Χουβαρδάς, με τον τελευταίο να εξομολογείται την αμηχανία του απέναντι στην κωμωδία, ως είδος και να αναφέρει ότι διαβάζοντας το κείμενο του Λαμπίς για δέκατη φορά, ένιωσε σαν «κάποιος να 'χει κλείσει, νύχτα, σ' ένα δωμάτιο τον Ίψεν και τον Στρίντμπεργκ και τους υποχρέωσε να γράψουν φάρσα», δίνοντας το στίγμα στο τι μπορεί να συμβεί στην συγκεκριμένη παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Λαέρτης Μαλκότσης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Χρήστος Λούλης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Λένα Παπαληγούρα και ο Δημήτρης Τάρλοου.

 

Το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου Πορεία
Oι «Τρειςευτυχισμένοι» του Ευγένιου Λαμπίς σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά

 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Δημήτρης Τάρλοου ενημέρωσε το κοινό και για την καινούρια σελίδα του θεάτρου Πορεία στο διαδίκτυο http://poreiatheatre.com/, ενώ ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την επόμενη σεζόν, που περιλαμβάνουν την «Αγριόπαπια» του Ίψεν, μια πολύ μεγάλη παραγωγή με «εξαιρετικούς ηθοποιούς όπως η Λένα Δροσάκη, ο Γιάννης Κότσυφας, ο Γιάννος Περλεγκας, ο Θέμης Πάνου και πολλοί άλλοι» αλλά και την επανασύνθεση της «Λήθης» του Δημήτρη Δημητριάδη, «σε μια νέα -τρίτη, πια- εκδοχή με άλλη ηθοποιό, έτσι ώστε 6 χρόνια μετά την πρώτη της παρουσίαση να «ξανασυστηθεί» στο αθηναϊκό κοινό ο μονόλογος που έκανε τόση αίσθηση τότε».