Το Ριτσάκι, ένα τετραετές κορίτσι, χάνεται από προσώπου γης μέρα-μεσημέρι, ενώ έχει ξεκινήσει το ψάρεμα με τον πατέρα της. Κάπου εδώ ξεκινάει και το έργο. Ή και όχι. Μέσα στο σαλόνι μιας αστικής οικογένειας του 19ου αιώνα ο Μποστ προσκαλεί τον θεατή να δει τις επιπτώσεις του «πολιτισμού» στον βίο και τα έργα του ανθρώπου.

 

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να βρουν το κοριτσάκι τους, ο Γιάννης και η Φαύστα, οι γονείς του, ένας πατέρας-φύλακας των αξιών και τροφοδότης του σπιτιού και μια μητέρα-συμπαραστάτρια και πάντα σε ετοιμότητα για αναπαραγωγή, επιστρέφουν στο νοικοκυριό τους. Αυτό το νοικοκυριό θα ταράξει ο συγγραφέας συθέμελα, προσγειώνοντας εντός του ένα τεράστιο ψάρι. Μέσα από αυτό θα ξεπηδήσει και η απολεσθείσα κόρη. Η φύση εισβάλλει στον πολιτισμό άγρια και μαζί της φέρνει τα θηρία της.

 

Επιστρέφοντας στους ζωικούς νόμους, γάτες πεινασμένες θα κατασπαράξουν το νεοαφιχθέν μέλος της οικογένειας που μυρίζει ψαρίλα και ωκεανό. Η οικογένεια θα βυθιστεί εκ νέου σε πένθος. Μια παράσταση σε μουσική του Ανρί Κεργκομάρ, βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Μποστ.
 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Φαύστα».

 

Θέατρο Πλύφα, Κορυτσάς 39, Βοτανικός, 6936 966724

 

Οδηγός Θεάτρου