Ο μύθος της φλεγόμενης Φαίδρας ζωντανεύει στη θεατρική σκηνή σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, με τη Μίνα Αδαμάκη, τη Σαβίνα Γιαννάτου και τη Ραφίκα Σαουίς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μια ιδιαίτερη σκηνική σύνθεση των κορυφαίων κειμένων της αρχαίας ελληνικής και ευρωπαϊκής γραμματείας, Ιππόλυτος του Ευριπίδη και Φαίδρα του Ρακίνα στη μετάφραση του Στρατή Πασχάλη, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 26 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

 

Τον μύθο της Φαίδρας αφηγούνται επί σκηνής η αισθαντική ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου στον ρόλο της θεάς Αφροδίτης, η πολύπειρη ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη στον ρόλο της Τροφού και η Ραφίκα Σαουίς, που έχει διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό της στον χώρο της περφόρμανς, στον ρόλο της Φαίδρας. Μαζί τους ο Σπύρος Περδίου στον ρόλο του Θησέα και ο ανερχόμενος Δημήτρης Τσίκλης στον ρόλο του Ιππόλυτου. 

 

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ένας από τους εκπροσώπους της νεότερης γενιάς, με συνεχόμενη και αξιόλογη παρουσία στη θεατρική σκηνή, ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο οποίος αναφέρει: «Το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι με τους στίχους του Παντελή Πρεβελάκη, από τον “Μεγάλο Ερωτικό” (1972) μου ερχόταν συνέχεια στο στόμα κατά τη διάρκεια των προβών. “Κάποια κατάρα είναι Θεού”, “σε χτύπησε οργή θεάς”, “μιας θεϊκής εκδίκησης άμοιρος στόχος”, “σαν μέλι με φαρμάκι”, “μα τα δεσμά της αγάπης πρέπει να είναι χαλαρά”». 

 

Την παράσταση ντύνει μουσικά ο καταξιωμένος συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, την κίνηση επιμελείται η Φρόσω Κορρού, τα σκηνικά είναι της  Όλγας Μπρούμα, οι φωτισμοί της Άννας Σμπώκου και τα ενδύματα από την εταιρεία Parthenis.

 

Φαίδρα

 

26/6: Θέατρο Πέτρας, 21:00

2/7: Κηποθέατρο Παπάγου, 21:00

7/7: Θέατρο Ρεματιάς, 21:00

28/7: Θέατρο Βράχων, 21:00
 
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr 

Facebook: @PhaedraTheatricalPlay