Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκρην

Κεντρική Σκηνή
 

Ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, ο κύριος Γκρην, ο οποίος έχει αποτραβηχτεί μετά τον θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού κοινωνικού λειτουργού. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Θα σύρει τον καθένα έξω από τη ζώνη ασφαλείας του, θα απειλήσει τις επιφανειακές τους βεβαιότητες, θα απαλύνει τα αγκάθια τους.

 

Ένας θεατρικό έργο-ύμνος στη διαφορετικότητα που έχει παιχτεί σε περισσότερες από 50 χώρες, αποσπώντας πολλαπλά θεατρικά βραβεία. Μια σύγχρονη ιστορία που προτείνει την ανθρώπινη τρυφερότητα ως βασικό όπλο αντίστασης στις θηριωδίες του παρελθόντος αλλά και τις αγκυλώσεις του παρόντος. Δυο μοναξιές που συναντιούνται για να βγουν μαζί έξω από το καβούκι, προς το φως.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκρην» εδώ

 

Ο Επιστάτης

Κεντρική Σκηνή

 

Έξι παραστάσεις που αξίζει να δούμε στο Θέατρο Αργώ

 

Δυο αδέλφια, σημαδεμένα από τη μοίρα, ζουν μέσα σ’ ένα δωμάτιο-αποθήκη ασφυκτικά γεμάτο από παλιατζούρες και σκουπίδια. Δύο άνθρωποι παίζουν ένα παιχνίδι εναλλαγής της εξουσίας. Ο ένας κομίζει τα εύσημα της ψυχασθένειας, ο άλλος τα αδιέξοδα του κυνισμού. Ο χρόνος, ίδιος με τον χθεσινό, ίδιος και με τον αυριανό. Τίποτα δεν αλλάζει στο μαρτυρικό βασίλειο μιας αναμονής του κενού, ώσπου στον σκουπιδότοπο αυτού του δωματίου, που μοιάζει με τα σπλάχνα τους, εισέρχεται ο πλάνης και ανέστιος, ο πονηρός και μοχθηρός μικρομπαγάσας, ο υπεράριθμος αποδιοπομπαίος του αστικού βίου. Αυτός θα εκμεταλλευτεί τα αδύνατα σημεία των ιδιοκτητών και θα παίξει μαζί τους παιχνίδια διάσπασης και συμμαχιών

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Ο Επιστάτης» εδώ

 

Ευτυχία Πρίντζου· Η επιστροφή

Studio Αργώ

 

Έξι παραστάσεις που αξίζει να δούμε στο Θέατρο Αργώ

 

Εμφύλιος, 1948. Μια γυναίκα εκτελείται μαζί με άλλους συμπατριώτες στα Γιάννενα έπειτα από μια δίκη-παρωδία. Η φιλόλογος και βασικό στέλεχος του ΕΑΜ Ευτυχία Πρίντζου, με σπουδαίο κοινωνικό, παιδαγωγικό και αγωνιστικό έργο, γλίτωσε το απόσπασμα από τους Γερμανούς και τελικά προδόθηκε και εκτελέστηκε από τους Έλληνες.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Ευτυχία Πρίντζου· Η επιστροφή» εδώ

 

Το παλτό

Studio Αργώ

 

Έξι παραστάσεις που αξίζει να δούμε στο Θέατρο Αργώ

 

Tο εμβληματικό έργο του Νικολάι Γκόγκολ συνεχίζει για πέμπτη χρονιά την επιτυχημένη του πορεία με μια συγκλονιστική ερμηνεία του Θοδωρή Γκόγκου, που ξετυλίγει επί σκηνής, μέσα από έναν τραγελαφικό, σπαρακτικό, θεατρικό μονόλογο, το μεγαλείο της γραφής του συγγραφέα.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Το παλτό» εδώ

 

Αιαίη

Studio Αργώ

 

Έξι παραστάσεις που αξίζει να δούμε στο Θέατρο Αργώ

 

Μια παράσταση που δημιουργήθηκε με αφορμή τον Αίαντα του Σοφοκλή. Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Studio του ανακαινισμένου θεάτρου Αργώ, σε σκηνοθεσία Ιωάννη Τσιπτσή, με τις Σάντυ Μακροπούλου και Έρη Μαριόγλου.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Αιαίη» εδώ

 

Η σκιά του Μαρτ

Studio Αργώ

 

Έξι παραστάσεις που αξίζει να δούμε στο Θέατρο Αργώ

 

Η καλλιτεχνική εταιρεία Αργώ παρουσιάζει το έργο του Στιγκ Ντάγκερμαν σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη. Μια μητέρα και ένας γιος στο τέλος ενός πολέμου ζουν με την ανάμνηση αλλά και τον θαυμασμό ενός ήρωα. Ενός ήρωα που χάθηκε στον πόλεμο. Ενός ήρωα που αντιστάθηκε και πολέμησε τους κατακτητές της πατρίδας του. Ο ήρωας αυτός, ο Μαρτ, ήταν ο μεγάλος γιος της οικογένειας.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Η σκιά του Μαρτ» εδώ

Οδηγός Θεάτρου