Θέατρο Παλλάς

Η τρελή του Σαγιό

 

Το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ζαν Ζιροντού, ενός από τους σπουδαιότερους Γάλλους δραματουργούς του Μεσοπολέμου, θα δούμε στο θέατρο Παλλάς σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο ενσαρκώνει τον αγώνα μιας εκκεντρικής Παριζιάνας ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας. Μαζί της ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του ρακοσυλλέκτη, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου, και η Αθηνά Οικονομάκου στον ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή σαν μικρού παιδιού.

 

Η Ορελί, η ιδιοφυής «τρελή» από την περιοχή Σαγιό του γαλλικού Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν το πετρέλαιο που πιστεύουν ότι βρίσκεται κάτω από τους δρόμους του, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος, και στήνει μια παγίδα στους εχθρούς της, στην οποία τους οδηγεί και τους καταστρέφει, καθώς αυτοί είναι τυφλωμένοι από την απληστία τους.

 

Θέατρο Ήβη

42497

 

Θέατρα Παλλάς & Ήβη

 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έρχεται και πάλι στο θέατρο Ήβη με το νέο του έργο με τίτλο «42497». Σε ένα δυστοπικό μέλλον οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται μέσα από τη γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη.

 

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Μιχάλης Συριόπουλος, η Γιούλη Τσαγκαράκη, η Ανθή Σαββάκη, ο Μανώλης Κλωνάρης, ο Αποστόλης Ψαρρός, η Ειρήνη Βαλατσού και η αγαπημένη Κατιάνα Μπαλανίκα, που ανανεώνει και για φέτος τη συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη, συναντιούνται επί σκηνής σε ένα πρωτότυπο έργο που μας υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στο «σκοτάδι της αβύσσου» και πόση δύναμη χρειάζεται για να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια».

 

Σε μια κοινωνία απομόνωσης, που δεν διαφέρει πολύ από τη σημερινή, οι ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν και να υπερνικήσουν τη συναισθηματική αποξένωση και την αδυναμία αποδοχής και αλληλεγγύης, δηλαδή αυτά που τους οδήγησαν ήδη στον όλεθρο.

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Η τρελή του Σαγιό».

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «42497». 

 

Θέατρο Παλλάς , Βουκουρεστίου 5, 210 3213100

 

Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Ψυρρή, 210 3216382

 

Οδηγός Θεάτρου