Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο: Ένα ταξίδι πολιτισμού από 21 έως 28 Σεπτεμβρίου

Για 18η χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα γύρω από τη γραφή, το θέατρο, τα γράμματα και τις τέχνες.

The LiFO team, 20.9.2021 | 16:42

Για 18η χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα γύρω από τη γραφή, το θέατρο, τα γράμματα και τις τέχνες από 21 έως και 28 Σεπτεμβρίου. Με τίτλο «200 χρόνια Επανάσταση: Ξαναγράφοντας τους αρχαίους μύθους σήμερα», το κυρίως πρόγραμμα του φεστιβάλ φέτος περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση έντεκα νέων θεατρικών έργων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ως works in progress, τα οποία προκρίθηκαν στον Παγκόσμιo Διαγωνισμό Συγγραφής που διοργάνωσε το φεστιβάλ με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από το 1821. 

 

Συνολικά κατατέθηκαν εκατόν ογδόντα έργα από δώδεκα χώρες, στα οποία ξεδιπλώνονται ο γλωσσικός πλούτος, η διαφορετικότητα και η φαντασία των συγγραφέων-εκπροσώπων της σύγχρονης θεατρικής γραφής. Δέκα έργα -τρία προέρχονται από το εξωτερικό και επτά από την Ελλάδα- επιλέχθηκαν να βραβευθούν και να παρουσιαστούν με τη μορφή work in progress. 

 

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται το έργο Ασύρματη Σύνδεση της Ναταλίας Κατσού, που γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας από το φεστιβάλ και παρουσιάστηκε σε μια αρχική μορφή του στην περσινή διοργάνωση. 

 

Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο

 

Στις παράλληλες εκδηλώσεις με τίτλο «Libraries as Gardens» εντάσσονται διαδικτυακές συναντήσεις, καταγραφή των έργων και δημιουργία podcasts, εκπαιδευτικές και περιπατητικές δράσεις με νέα μέσα στον δημόσιο χώρο. Επίσης, θα απολαύσουμε το αφιέρωμα στον Γάλλο πανεπιστημιακό, θεωρητικό και κριτικό Robert Abirached (που πρόσφατα απεβίωσε) σε επιμέλεια του Νεκτάριου Κωνσταντινίδη, καθώς και αυτό στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σε επιμέλεια Παναγιώτη Ανδριόπουλου με το καλλιτεχνικό σύνολο «Πολύτροπον».

 

Με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τον αθηναϊκό ουρανό από το Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα, το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο για άλλη μια χρονιά γίνεται οδηγός σε ένα ταξίδι πολιτισμού.

 

Με την υποστήριξη και την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη συνεργασία του Εργαστηρίου Μουσικής, Ακουστικής και Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 


Είσοδος δωρεάν

Απαραίτητη προκράτηση θέσεων: [email protected] 

Facebook: analogiofestival, Instagram: @analogiofest,  www.analogiofestival.org