Αρβανίτη, Κούρτη και Ήμελος στην «Φθινοπωρινή σονάτα» του Μπέργκμαν

Το σπουδαίο έργο παρουσιάζεται σε καινούρια μετάφραση του Ζαννή Ψάλτη από τα σουηδικά

The LiFO team, 16.1.2018 | 12:56

Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν «Φθινοπωρινή σονάτα» έρχεται στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας (Σκηνή Μπέττυ Αρβανίτη) από τις 26 Ιανουαρίου με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη.

 

Το έργο, που έχει μεταφερθεί πολλές φορές στο θέατρο, θα παρουσιαστεί σε καινούρια μετάφραση του Ζαννή Ψάλτη από τα σουηδικά.

 

Πρωταγωνιστές στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Άρης Τρουπάκης θα είναι η Μπέττυ Αρβανίτη (Σαρλότ), η Δέσποινα Κούρτη (Εύα) και ο Δημήτρης Ημελος (Πάστωρ Βικτώρ).

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Στη “Φθινοπωρινή σονάτα” του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν παρακολουθούμε τη συνάντηση μιας μητέρας με την κόρη της μετά από επτά ολόκληρα χρόνια που δεν είχαν δει η μία την άλλη.

 

Η μητέρα, πιανίστα διεθνούς φήμης, με μια ζωή μακριά και πέρα από κάθε οικογενειακή δέσμευση, προσπαθεί να ξαναβρεί τη στοργή και την παρηγοριά που της λείπει στην αγκαλιά της κόρης της αλλά η σχέση τους είναι από χρόνια βαθιά τραυματισμένη.

 

Η κόρη όσο κι αν θέλει δεν μπορεί να κρύψει άλλο κλειδωμένα στα συρτάρια της τα παράπονα, την οργή, το μίσος, το θυμό που της έχει προκαλέσει η μητέρα της. Με χειρονομίες αδέξιες, σχεδόν απεγνωσμένες, σπασμωδικές ζητά ξανά και ξανά στο βλέμμα της μια έστω στιγμιαία επιβεβαίωση.

 

Η διεκδίκηση γίνεται κι από τις δύο πλευρές όλο και πιο άγρια, πιο βαθιά και πιο ανελέητη.

 

Ξεναγοί μας στη μοιραία επανένωση των δύο γυναικών είναι ο σύζυγος της κόρης, ένας σιγόφωνος άντρας που επιμένει να ελπίζει πως θα ξανακερδίσει τη χαμένη ευτυχία στο πλάι της γυναίκας του κι η μικρότερη αδερφή της, χτυπημένη από μια παραλυτική ασθένεια, που με τις άναρθρες κραυγές της τις καλεί και τις ξανακαλεί στο παιδικό της δωμάτιο. Εκεί που κάποτε ξέχασαν το πιο πονεμένο αλλά και πιο μονάκριβο κομμάτι του εαυτού τους».

 

Συντελεστές

Μετάφραση από τα Σουηδικά  Ζάννης Ψάλτης

Σκηνικά – κοστούμια  Ελένη Μανολωπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών  Αλέκος Αναστασίου

Επιμέλεια κίνησης Μαρία Αλβανού

Μουσική επιμέλεια Αρης Τρουπάκης

Τreiler παράστασης Χρήστος Δήμας

Φωτογραφίες Ελίνα Γιουνανλή

 

Info

Από 26 Ιανουαρίου

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας,

Κεφαλληνίας 16Α΄ Κυψέλη 113 61

Τηλ. 210.8838727

[email protected]

 

Tετάρτη στις 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00

 

Τιμές: Τετάρτη & Πέμπτη 12 ευρώ, φοιτητικό/ανέργων/αμεα 10 ευρώ, 5 ευρώ

Παρασκευή &  Κυριακή 15 ευρώ, φοιτητικό/ανέργων/αμεα 13 ευρώ, 5 ευρώ

Σάββατο 18 ευρώ, φοιτητικό/ανέργων/αμέα 13 ευρώ, 5 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οδηγός Θεάτρου