Αντώνιος και Κλεοπάτρα - Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2

LIFOTEAM 10.12.2016 | 00:00

Η πρώτη διεθνής συνεργασία του Θεάτρου Άλφα.Ιδέα, υλοποιείται στις 10 και 11 Δεκεμβρίου παρουσιάζοντας ένα διπλό project: Την παράσταση της Colleen Sullivan "Αντώνιος και Κλεοπάτρα" από την Νέα Υόρκη και την παράσταση "Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2" της Ομάδας Ιδέα από την Αθήνα.  Και τα δύο έργα παίζονται από δύο μόνο ηθοποιούς, με δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις. Τί σημαίνει εν τέλει ο αριθμός 2 για τη σκηνή και τί για τη ζωή.

 

«Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2»

Δύο ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους του έργου, με χιούμορ και συγκίνηση, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο performers ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.

 

«Αντώνιος και Κλεοπάτρα»

Πρόκειται για μια ιστορία για την ευθραυστότητα του έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Τι συμβαίνει όταν είστε απελπιστικά, επικίνδυνα προσκολλημένοι σε κάποιο άλλο πρόσωπο; Τι χρειάζεται για να σταθούμε δίπλα του; Τι χρειάζεται για φύγουμε μακριά του; Πώς συμβιβάζεται να είσαι με κάποιον που είναι τόσο διαφορετικός από αυτό που προσδοκάς; Μια παραγωγή με δύο ηθοποιούς στη σκηνή οι οποίοι ενσαρκώνουν 7 χαρακτήρες. Μια διασκευή-νέα ματιά που μετατρέπει μαγικά μια από τις πιο επικές τραγωδίες του Σαίξπηρ σε μια εμπειρία αμεσότητας και αλήθειας, αγάπης και πίστης μέσα στην πολύπλοκη και απελπιστική ακαταστασία της.

 

Η παράσταση Αντώνιος και Κλεοπάτρα θα παιχτεί στα αγγλικά
με ελληνικούς υπέρτιτλους

ΠΟΤΕ10/12/2016 - 11/12/2016
ΠΟΥΑΛΦΑ - ΙΔΕΑ
ΣυγγραφέαςWilliam Shakespeare
ΣκηνοθεσίαΚώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κων/νος Μπιμπής - Colleen Sullivan
ΠαίζουνΑθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, - Luke Robbins, Ronald Prokeš
Οδηγός Θεάτρου