Μια παράσταση-ύμνος στο ζωντανό θέατρο, την ιερότητα της στιγμής και την περιπλάνησή μας στη θάλασσα της ανθρωπότητας.

 

Τι μπορεί να συμβεί αν γεμίσεις ένα δωμάτιο με αγνώστους; Ξεκινώντας από αυτή την απορία, οι 600 Highwaymen καλούν 46 Αθηναίους, οι οποίοι δεν είναι ηθοποιοί και δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, να βρεθούν στη σκηνή για 61 λεπτά. Συνοδεία ζωντανής μουσικής, οι 46 συμμετέχοντες γίνονται «περφόρμερ για μια βραδιά». Με την παρουσία, την κίνηση και την ακινησία τους, τα βλέμματα και τη σιωπή τους, παράγουν μια μνημειώδη σύνθεση για τη σημασία του να υπάρχεις, να συνυπάρχεις και να είσαι παρών στο «εδώ και τώρα».

 

Ένας ύμνος στο ζωντανό θέατρο, την ιερότητα της στιγμής και τη σημασία της κοινότητας, της συλλογικότητας αλλά και της ατομικότητας, καθώς και μια αλησμόνητη ζωντανή περφόρμανς με θέμα εμάς τους ίδιους, το τώρα και την περιπλάνησή μας στη θάλασσα της ανθρωπότητας. Αυτό είναι το The Record, η μεγάλη επιτυχία του Under the Radar Festival της Νέας Υόρκης.

 

Οι δημιουργοί του The Record είναι οι –βραβευμένοι με Obie– νέοι σκηνοθέτες και δραματουργοί, Abigail Browde και Michael Silverstone, ή, αλλιώς, η ομάδα 600 HIGHWAYMEN, η οποία δίνει για πρώτη φορά το «παρών» στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση της Στέγης.

 

Η ομάδα πήρε το όνομά της από έναν αριθμό και μια λέξη που εμφανίζονται στο αγαπημένο τους έργο, το Περιμένοντας τον Γκοντό του Samuel Beckett. Επιθυμούν μάλιστα να αναγράφεται η ονομασία τους πάντα με κεφαλαία γράμματα. Ζευγάρι στη ζωή και στο θέατρο, η Αμπιγκέιλ Μπράουντ και ο Μάικλ Σίλβερστουν ήταν συμφοιτητές στο New York University. Το 2009, τη χρονιά που παντρεύτηκαν, έδωσαν και την πρώτη τους κοινή παράσταση, με τίτλο This Time Tomorrow, στην εκκλησία της γειτονιάς τους στο Μπρούκλιν, την Duryea Presbyterian Church, η οποία έμελλε να γίνει η βάση τους.

 

Με τα έξι έργα που δημιούργησαν από τότε, κάτω από την επωνυμία 600 HIGHWAYMEN, κατάφεραν να γίνουν ένα από τα πιο δημοφιλή νεανικά σχήματα της Νέας Υόρκης, να αποσπάσουν το βραβείο Obie το 2014 και το ΖΚΒ Patronage Prize της Ζυρίχης το 2015 και να κατακτήσουν τη διεθνή αναγνώριση περιοδεύοντας εκτενώς στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ευρώπη.

 

Πηγές έμπνευσης για το The Record, σύμφωνα με δηλώσεις των δύο δημιουργών, ήταν η παρακολούθηση ενός ροντέο στο Τέξας, το μουσικό έργο "November" του Γερμανού συνθέτη Max Richter και τα πορτραίτα της Ολλανδής φωτογράφου Rineke Dijkstra.

ΠΟΤΕ13/11/2016 - 14/11/2016
ΟΡΓΑΝΩΣΗMADE IN USA
ΠΟΥΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ
Κεντρική Σκηνή
Συγγραφέας Abigail Browde & Michael Silverstone
Σκηνοθεσία Abigail Browde & Michael Silverstone
ΠαίζουνΙωάννα-Μαρία Αλαμάνου, Νίκος Βλαχογιάννης, Κρίστα Λένα Μουνιόθ Βελωνά, Σπυράγγελος Γαβριελάτος, Έλλη Γιαννακοπούλου, Νεφέλη Γιώτη, Χρυσή Ζαχαροπούλου, Γιώργος Ιωσηφίδης, Φωφώ Καλλέργη, Γεράσιμος Καραβασίλης, Μαίρη Καραζήση, Λία Αγλαΐα Καράμπελα, Δημήτρης Καστανιάς, Κατερίνα Κατεβαίνη, Ελένη Κερολλάρη, Νατάσα Κορομβόκη, Κωνσταντίνος Κουτρής, Γεωργία Κυριακάκου, Χάρης Λεοντσίνι, Ανδριάνα Λουκίδη, Ευφροσύνη Μάνη, Αγγελική Μανωλοπούλου, Δάφνη Μαρκάκη, Γιώργος Μιχαήλ, Στέφανος Μουαγκιέ, Ρόμπερτ Ίαν Ούκο Κιμπέτ Μπαμπού, Ίων - Γιάννης Νικολούλιας, Δανάη Πάνου, Ευγενία Παπαγεωργίου, Κέλλυ Παπαδοπούλου, Μαριάννα Παππά, Μυρίνη Παρασκευοπούλου, Αποστόλης Πολυκρέτης, Χριστίνα Πρίφτη, Ειρήνη Τάσση, Νεφέλη Τζεβελέκη, Ηλίας Άρης Τοπάλογλου, Λήδα Τουλουμάκου, Κωνσταντίνος Τριαντακωνσταντής, Βασίλειος Σκαρμούτσος, Κωνσταντίνος Σπυρίδωνος, Παναγιώτης Φανάρας, Μάριος Φέσκο, Χριστόφορος Χριστοδούλου, Jessica Ben Anosike, Ειρήνη Niamouaia Ontoul
Άλλοι συντελεστέςΣυμμετέχουν και δύο μουσικοί: ο Brandon Walcott (ηλεκτροακουστικά) και η Fjola Evans (τσέλο).
Οδηγός Θεάτρου