1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Cabaret

To Red Jasper Cabaret Theatre μας καλεί να ανακαλύψουμε τον κόσμο του καμπαρέ.

The LiFO team, 23.5.2022 | 16:58

Το Red Jasper Cabaret Theatre, η εναλλακτική θεατρική σκηνή της Κυψέλης που άνοιξε πριν από δύο χρόνια, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα φεστιβάλ με θέμα τη σύγχρονη καλλιτεχνική καμπαρέ σκηνή. Η Χριστίνα Χατζηνικολάου, διοργανώτρια και ιδιοκτήτρια του Red Jasper Cabaret Theatre, μας μιλά για το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ που θα πραγματοποιηθεί 16-29 Μαΐου.

 

«Το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ είναι γεγονός και καλεί τον κόσμο σε μια γιορτή που περιλαμβάνει 8 παραστάσεις απ’ όλα τα είδη των παραστατικών τεχνών, οι οποίες επιλέχθηκαν ανάμεσα στις καλλιτεχνικές προτάσεις που κατατέθηκαν. Μουσικοθεατρικές παραστάσεις, περφόρμανς με κλοουνερί και ζογκλερικά, stand up acts, live music shows θα κατακλύσουν την καμπαρέ σκηνή της Κυψέλης για δύο εβδομάδες! Το φεστιβάλ έχει και διαγωνιστικό τμήμα και οι παραστάσεις που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή του θεάτρου θα συμμετέχουν στο ρεπερτόριο του Red Jasper τη νέα σεζόν. Εκτός από τις 8 παραστάσεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις. Η γυναικεία μπάντα Someone Who Isn’t me (a.k.a SWIM) θα ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή του Red Jasper, το SNAP Queer Comedy Club οργανώνει Karaoke Party και η εκδήλωση λήξης του φεστιβάλ περιλαμβάνει 2 live music performances, γαλλικό καμπαρέ από τον William Levy και πρωτότυπο cabaret πιανιστικό act από τον Kristof.  

 

1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Cabaret
Χριστίνα Χατζηνικολάου, διοργανώτρια και ιδιοκτήτρια του Red Jasper Cabaret Theatre. Φωτ.: Ελίνα Γιουνανλή

 

Στόχος του φεστιβάλ είναι να δοθεί το βήμα στους καλλιτέχνες και στις ομάδες που ασχολούνται με το σύγχρονο καλλιτεχνικό καμπαρέ ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να γίνει μια σημαντική αρχή για να αναπτυχθεί στην Ελλάδα αυτό το καλλιτεχνικό είδος. Το Red Jasper Cabaret Theatre επιδιώκει το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και χρόνο με τον χρόνο να επεκτείνεται, προκειμένου να αγγίξει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο». 

 

Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη, 210 8822551, Facebook: Red Jasper Cabaret Theatre, Instagram: redjaspertheatre