Πειρασμός

Το πολυβραβευμένο έργο του Καταλανού συγγραφέα Κάρλες Μπάτλιε ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη.

LIFOTEAM 3.2.2020 | 00:00

Ο "Πειρασμός" ("Temtacio"), το πολυβραβευμένο έργο του αιρετικού Καταλανού συγγραφέα Κάρλες Μπάτλιε ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. 

 

Ο "Πειρασμός" είναι η ιστορία τριών ανθρώπων, της Αΐσα, μιας νεαρής Μαροκινής μετανάστριας, του Γκιλιέμ, ενός αντικέρ και παράνομου διακινητή ανθρώπων, και του Χασάν, ενός μεσήλικα που φτάνει στην Ευρώπη απ' την Αφρική με τις γνωστές πλέον βάρκες-φέρετρα.

 

Μια σειρά συμπτώσεων και παρεξηγήσεων θα τους παρασύρει σε όλες τις πιθανές λανθασμένες αποφάσεις. Μέσα σ' ένα υπόκωφο, ονειρώδες σκηνικό σύμπαν, ''δανεισμένο'' απ' τη γκαλερί του ''σωτήρα'' της Γκιλιέμ, η θανατηφόρος Αΐσα, με όχημα τον παράδοξο και παραμορφωμένο κόσμο του θεάματος, θα συγκρουστεί μετωπικά με τα δυο αρσενικά αρχέτυπα του πατέρα και του εραστή, σε μια μάχη χωρίς έλεος, σε μια σύγχρονη τραγωδία.

 

Είναι άραγε ο πειρασμός η θεολογική υπόσταση του ενστίκτου; Μήπως χρειαζόμαστε τους πειρασμούς, για να αντέξουμε την αγριότητα; Μήπως, τελικά, ο πειρασμός, κρυμμένος πίσω απ' τη θρησκεία, είναι το συγχωροχάρτι της βίας;

 

ΠΟΤΕ03/02/2020 - 07/04/2020
ΠΟΥSKROW THEATER
ΣυγγραφέαςΚάρλες Μπάτλιε
ΣκηνοθεσίαΘανάσης Δόβρης
ΠαίζουνΖωή Μυλωνά, Κώστας Ξυκομηνός, Σεραφείμ Ράδης
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικά: Μάριος Ράμμος, Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη, Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Οδηγός Θεάτρου