Κεφάλαιο: Αθήνα/ Athens: Capital

Η Αθήνα δεν είναι η Αθήνα. Είναι οι Αθήνες. Αυτή της τουριστικοποίησης και αυτή των κατοίκων της. Η Αθήνα του airbnb, της golden visa, και η Αθήνα των χιλιάδων εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

LIFOTEAM 22.11.2019 | 00:00

Η Αθήνα δεν είναι η Αθήνα. Είναι οι Αθήνες. Αυτή της τουριστικοποίησης και αυτή των κατοίκων της. Η Αθήνα του airbnb, της golden visa, και η Αθήνα των χιλιάδων εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Η Αθήνα του εξευγενισμού και η Αθήνα έδαφος των εκτοπισμένων της.

 

Μετά την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, η παράσταση "ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Αθήνα | ATHENS: Capital" συνεχίζει την διαδρομή της στο Θέατρο Χώρος στον Βοτανικό, με ένα μεικτό σύνολο ηθοποιών και ειδικών της πόλης (κάτοικοι, επισκέπτες, μελετητές), σε μια υβριδική σύνθεση performance και θεάτρου της τεκμηρίωσης (documentary theatre).

 

Προσωπικά τεκμήρια, πρόχειρες συζητήσες εσωτερικής διακόσμησης και εν θερμώ απόπειρες ανάλυσης των διαδικασιών μετασχηματισμού του αστικού τοπίου, δοκιμάζουν να περιγράψουν της πολλαπλότητα των διεργασιών που διαμορφώνουν αυτήν την κατασκευή με το περίφημο όνομα: Αθήνα.

 

Σκοπός της παράστασης είναι να εμφανίσει τους μηχανισμούς, τη γενεαλογία και τις επενέργειες αυτής της κατασκευής. Να τους τεκμηριώσει και να τους αναδείξει. Να μας συμφιλιώσει εν τέλει, με την παραδοχή ότι «η πόλη δεν μας ανήκει».

ΠΟΤΕ22/11/2019 - 12/01/2020
ΠΟΥΧΩΡΟΣ
ΣκηνοθεσίαΔημήτρης Μπαμπίλης
ΠαίζουνΔήμητρα Λούπη, Βάλια Παπαχρήστου, Adrian Frieling, Gary Salomon
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικά – Κοστούμια: Δάφνη Αηδόνη Έρευνα: Μαρία Άννα Γιαννούλου, Γεωργία Κανελλοπούλου, Βασίλης Λεμονής, Φαίη Τσιλιβή
Οδηγός Θεάτρου