H τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας

Ο Έκτορας Λυγίζος διασκευάζει και σκηνοθετεί Σαίξπηρ.

LIFOTEAM 3.5.2019 | 00:00

Ο Έκτορας Λυγίζος και η ομάδα Ομάδα Grasshopper θα παρουσιάσουν από τις 3 Μαΐου την «Τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

 

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, ο Κωνσταντίνος Ζωγράφος, ο Έκτορας Λυγίζος, ο Άρης Μπαλής, η Ηρώ Μπέζου και ο Αινείας Τσαμάτης θα πρωταγωνιστούν στην διασκευή του κλασικού έργου του Σαίξπηρ.

 

«Υπάρχει, ας πούμε, μέσα μας ένας εαυτός που συλλογίζεται, αφηγείται και καθοδηγεί, ψάχνοντας να βρει (ή να επινοήσει) ένα νόημα, και ένας εαυτός που δρα και βιώνει. Επάνω σ' αυτή τη σύγκρουση θα χτιστεί η διασκευή και η παράσταση, με βασικό εργαλείο το παιχνίδι που παίζεται ανάμεσα στον σκηνοθέτη και τον ηθοποιό.

 

Σκηνοθέτης είναι το φάντασμα του Πατέρα που προσπαθεί να συντονίσει τον Άμλετ στην ιστορία της εκδίκησης, σκηνοθέτες ο Πολώνιος και ο Κλαύδιος που στήνουν τις παγίδες τους, σκηνοθέτης κι ο ίδιος ο Άμλετ που στήνει την ιστορία της τρέλας του. Και πάνω απ' όλους, σκηνοθέτης είναι ο ίδιος ο συγγραφέας που στήνει τον πελώριο δαίδαλο –το ίδιο το έργο».

ΠΟΤΕ03/05/2019 - 02/06/2019
ΠΟΥΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΣυγγραφέαςΟυίλιαμ Σαίξπηρ
ΣκηνοθεσίαΈκτορας Λυγίζος
ΠαίζουνΔήμητρα Βλαγκοπούλου, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Έκτορας Λυγίζος, Άρης Μπαλής, Ηρώ Μπέζου, Αινείας Τσαμάτης
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικό: Κλειώ Μπομπότη, Κοστούμια: Άλκηστη Μάμαλη, Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Κασιμάτης
Οδηγός Θεάτρου