Η Κυανή

Μια παράσταση βασισμένη στη νουβέλα της Μαίρη Σέλλεϋ «Ο Θνητός Αθάνατος» ανεβαίνει στο Rabbithole.

LIFOTEAM 12.1.2019 | 00:00

Διασκευάζοντας τη ρομαντικά μελαγχολική νουβέλα της Μαίρη Σέλλεϋ, ο Θνητός Αθάνατος, η νέα παραγωγή της ομάδας Νοσταλγία (Αντεροβγάλτης, Ιλλινόι, Ονέγκιν), είναι μια ερωτική saga αμέτρητων κινηματογραφικών καταβολών και προτείνει ξανά μια καινούργια μορφή αφήγησης στο θέατρο – σήμα κατατεθέν της ομάδας.


Στην Κυανή, ο κεντρικός ήρωας αυτοεξορίζεται στο διάστημα, σε ένα μακρινό κυανό αστέρα. Παραμένει εκεί για πάρα πολλά χρόνια, αγέραστος, λόγω της διαφορετικής διάστασης του χρόνου που διέπει τον πλανήτη, ώσπου κάποια στιγμή πληροφορείται το επερχόμενο τέλος της αγαπημένης του στη γη, λόγω γηρατειών.

 

Αποφασίζει να επιστρέψει και να ζήσει μέσα από τη φαντασία σκηνές και γεγονότα που δεν έζησε ποτέ μαζί της, αλλά θα ήθελε ίσως να συμβούν. Έτσι, ολόκληρη η Κυανή, είναι ένα έργο επιστροφής, μια ενδοσκόπηση στη ζωή που πέρασε και στα πράγματα που χάθηκαν από τις επιλογές που κάναμε.


Ως ένας διάλογος με το έργο της Σέλλεϋ και τη ρομαντική λογοτεχνία του 19ου αιώνα, Η Κυανή παράλληλα αποδίδει έναν φόρο τιμής στις κινηματογραφικές καταβολές που εκμοντερνισμένα εμπεριέχουν ιδέες του έργου της: μέσα από την Κυανή, θυμόμαστε τον Μπέντζαμιν Μπάτον του Φιτζέραλντ, στοχαζόμαστε το Σολάρις του Στάνισλαβ Λεμ, «ξαναδιαβάζουμε» το Ηλεκτρικό πρόβατο του Φίλιπ Ντικ και τον Φράνκεσταϊν της ίδιας της Μ. Σέλλεϋ αλλά και πιο σύγχρονες ιστορίες, όπως το Arrival του Βιλνέβ ή το Contact του Ζεμέκις.


Η Κυανή είναι η διασκευή μιας ιστορίας του 19ου αιώνα σε μια ιστορία του 21ου αιώνα, που μιλά για το Αύριο της Ανθρωπότητας.

ΠΟΤΕ12/01/2019 - 24/02/2019
ΠΟΥRABBITHOLE
ΣκηνοθεσίαΓιώργος Σίμωνας
ΠαίζουνΗώς Αντωνοπούλου, Αχιλλέας Βατρικάς , Μάγδα Γκουβέρου, Δανάη Γουλιέλμου κ.α.
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικά: Τώνια Ράλλη, Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα, Φωτισμοί: Γιώργος Κορδέλας, Γιώργος Σίμωνας
Οδηγός Θεάτρου