Παζολίνι

Ξεκινώντας από την στιγμή του θανάτου του ο Πιερ Πάολο Παζολίνι εξομολογείται τη ζωή του.

LIFOTEAM 26.10.2019 | 00:00

Ποιητής ή Ζωγράφος; Κινηματογραφιστής ή Διανοούμενος; Συγγραφέας ή Ομοφυλόφιλος; Δάσκαλος ή Άγιος; Θεός και Δαίμονας, μια αλογόμυγα σαν τον Σωκράτη που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της Ιταλίας, της Ευρώπης και εν γένει ολόκληρου του κόσμου. Ένα 17χρονο αγόρι ο Πίνο Πελόζι, η κυβέρνηση, η Μαφία, το παρακράτος, οι φασίστες, όλοι αναπόσπαστα κομμάτια στο πάζλ του μυστηριώδους εγκλήματος που ακόμα απασχολεί –αφού ποτέ δεν εξιχνιάστηκε.


Ο επιθεωρητής κοιτάζει το άψυχο σώμα του Παζολίνι. Η παράσταση ξεκινά. Για μία ώρα ο θεατής θα βρεθεί στην Όστια Ντελ Μάρε, στο σημείο που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος ο Μέγας Παζολίνι, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ζωής του· όπως άλλωστε και τα πλάνα των ταινιών του αφηγούνται την πορεία του αιρετικού καλλιτέχνη.

 

Θραύσματα και αναμνήσεις: οι έρωτες, οι ταινίες ,τα γραπτά του, η μητέρα και ο πατέρας του, οι δίκες του –αναρίθμητες- και πάντα εκείνος Αθώος. Ποιος σκότωσε τον Πιερ Πάολο Παζολίνι;


Στη παράσταση παρελαύνουν οι σημαντικότερες στιγμές του δημιουργού, οι εχθροί του, οι φίλοι του: η Κάλλας, η Μπέτι, η Μάνγκανο, η Σουσάνα(;-η μητέρα του...), ο Νινέττο, ο Σβέν όλοι τους καλεσμένοι και ταυτόχρονα παγωμένοι, αναρωτιούνται ποιος σκότωσε τον Πιερ Πάολο.



ΠΟΤΕ26/10/2019 - 27/10/2019
ΠΟΥΦΟΥΡΝΟΣ
ΣκηνοθεσίαΑγγελική Καρυστινού
ΠαίζουνΈνκε Φεζολλάρι
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης, Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Οδηγός Θεάτρου